4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'da Bakan Çelik rüzgarı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, halka en güzel hizmeti sunmak için her alanda birçok yeniliğe imza attıklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim çalışmaları çerçevesinde ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Bakan Çelik, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesini ziyaret ederek birçok açılış ve temel atma törenine katıldı. İlk olarak 14 Eylül İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katılan Bakan Çelik, 6,5 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetinin, Bursa ve Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdiklerini söyledi.

Mustafakemalpaşa'nın da hizmetlerden payına düşeni aldığını ifade eden Çelik, ilçeye yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçe girişine 2 kavşak yaptırdıklarını belirten Çelik, Karacabey ile Mustafakemalpaşa arasında ulaşımın duble yoldan sağlandığını, 2007 yılında yanan Karaköy'ü baştan başa yenilediklerini ifade etti. Bakan Çelik, Mustafakemalpaşa sınırlarındaki Suuçtu Şelalesi'nin turizme açılması için çalışma başlatıldığını, ilçe merkezine çok yakın olan çöplüğün kaldırılacağı sözünü verirken, Uludağ Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksekokulu alanının ilçeye yakışır hale getirileceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, beraberindekilerle birlikte okulun temeline ilk harcı attı. Bakan Çelik daha sonra Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde MR ünitesinin açılışına katıldı. Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada ise Genel Sağlık Sigortası'nın devreye girmesiyle Türkiye'deki bütün vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başladığını belirtti. Çelik, SSK'lı, Bağ-Kur'lu gibi ayrımları ortadan kaldırdıklarını, herkesin eşit hizmet almasını sağladıklarını kaydederek, ''Bir ay prim ödeyen her vatandaş gelip sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. İlçede eksik olan MR cihazı da devreye girdi.

Mustafakemalpaşalılar artık Bursa'ya gitmeden bu hizmetten yararlanacak. 'Sosyal devlet vatandaşına en güzel hizmeti sunar' diyerek her alanda olduğu gibi sağlık alanında da birçok yenilik yaptık. Halkımıza en güzel ve iyi hizmet verebilmek için birçok alanda yeniliklere imza attık''dedi.

Bakan Çelik ünitenin açılışını yaptıktan sonra kısa süre incelemelerde bulundu.
Çelik daha sonra Çeltikçi Beldesi'ne geçerek buradaki mısır kurutma tesisinin açılışını yaptı. Çelik buradaki açılışın ardından da Koşuboğazı, Tatkavaklı ve diğer beldeleri de ziyaret ederek, vatandaşların sıkıntılarına kulak verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:29:06
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 18:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?