3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da Beşiktaş alarmı

BURSA Emniyet Müdürü Tahsin Demir, pazar günü oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçında siyah beyazlı taraftarların stada alınmayacağını, karşılaşmada 4000 polis ve jandarmanın görev alacağını açıkladı. 

Emniyet Müdürü Demir, bugün basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında Bursaspor-Beşiktaş maçının önemine değinirken medyanın maçın tansiyonunu düşük tutması gerektiğine işaret etti. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 26 Nisan'da yaptığı toplantıda internet sitelerinde her 2 kulüp taraftarlarının birbirlerine yönelik tehdit ve söylemlerinin de dikkate alınarak maça Beşiktaş taraftarlarının alınmamasına karar verdiğini hatırlatan Emniyet Müdürü Demir, bu kararın da ilgililere bildirildiğini belirtti. 

Yalova, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Çanakkale emniyet müdürlüklerine de birer yazı gönderildiğini açıklayan Tahsin Demir, bu illerden Bursa'ya maça gelmek isteyen Beşiktaş taraftarlarına engel olunmasını istediklerini söyledi. 18 yasaklı Bursaspor taraftarının da stada girmelerinin engelleneceğini vurgulayan Tahsin Demir, tribünlerde kötü tezahürat ve olası olayların engellenmesi amacıyla alınması gereken önlemler konusunda Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Derneği ile görüşmeler yaptıklarını açıkladı. 

Maç günü stat kapılarının saat 14.00'te açılacağını, sahaya yabancı madde atılmasını önlemek amacıyla stada girenlerin çok sıkı biçimde üst aramasından geçirileceğini, ayrıca giysilerinin içinde Beşiktaş forması, atkısı, ya da benzeri eşyalar görülenlerin de içeri alınmayacağını söyleyen Emniyet Müdürü Demir, daha sonra şöyle dedi: “Maç günü, 4000'in üzerine polis ve jandarma görev yapacak. İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Yalova’dan 500 çevik kuvvet polisi takviye olarak gelecek. 

Setbaşı, Cumhuriyet Alanı, Şehreküstü Metro İstasyonu, Fomara Meydanı, Orhangazi Parkı ve Kültürpark’ta da olası gruplaşmaları ve olayları önlemek amacıyla 500 polis görevlendirilece.“ Emniyet Müdürü Demir, Beşiktaş kafilesinin yol güzergahında da güvenlik önlemleri alınacağını, siyah beyazlı kafilenin konaklama yeriyle stadyuma polis ve jandarma eşliğinde getirileceğini, maç sonrası da aynı güzergahtan yine polis ve jandarma eşliğinde yolcu edileceğini sözlerine ekledi.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 18:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin BAKADUR IP: 88.246.127.xxx Tarih : 13.05.2007 10:57:31
Şimdi bildimiz gibi beşiktaşlılar stada gelmiyor.Ama hatırlarsanız bjk-fb maçı olmuştu maç derbi olduğu için fenerliler gelmiyordu.Fenerbahçeliler bjk atkılarıyla formalarıyla girmişlerdi stadın içinde fenerbahçeli atkıları formaları giymişlerdi ve o maçta çok olaylar çıkmıştı.bu maçta neden bunun gibi olaylara karşı önlem alınmadı? bu sorunun cevabını lütfen aşağıdaki e posta adresinize gönderin. h_bakadur@hotmail.com