3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da bilet izdihamı

Bursaspor ile Beşiktaş arasında 13 Mayıs Pazar akşamı yapılacak maçın biletlerinin satışında izdiham yaşanınca, olaya müdahale eden polislerle seyirciler arasında arbede yaşandı. Polisin, biber gazı ve jopla müdahale ettiği taraftarlardan bir çoğu yaralandı. Yaralanan ve baygınlık geçiren taraftarlara 112 ambulansları müdahale etti. 

Alınan bilgiye göre, Reşat Oyal Kültür Park girişindeki stadyum gişelerinde satışa sunulan biletlere, Bursasporlu taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. 3 yıldır bekledikleri Beşiktaş karşılaşmasının biletlerini satın almak isteyen yeşil beyazlılar, sabahın erken saatlerinden itibaren gişe önünde izdihama sebep oldular. Saat 10.00'da satışa çıkartılan biletlerin tek gişeden satılması ve sıra sisteminin düzenli olmaması sebebiyle izdiham yaşandı. Yarım kilometrelik kuyruk oluşurken, polis ekipleri bilet gişesi önündeki izdihama zaman zaman jopla ve biber gazı ile müdahale etmek zorunda kaldı. Taraftarlar, gişe önündeki kuyruk ve çevik kuvvet barikatına doğru yönelip arbede yaşanınca jopla müdahale eden polisle, seyirciler arasında kovalamaca yaşandı.

İzdiham ve olaylar esnasında çok sayıda taraftar yaralandı, bazı taraftarlar da biber gazından etkilenip baygınlık geçirdi. Bu kişilere, olay yerine gelen 12 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu kararıyla bir kişiye ancak bir bilet satılırken, açık kale arkası ve maraton tribün bilet satışları nüfus cüzdanı gişe görevlisine gösterilerek yapıldı.Nüfus cüzdanında, ''Nüfusa kayıtlı yer'' hanesinde Bursa yazmayan kişilere bilet satışı yapılmazken, her biletin üzerine bileti satın alan kişinin adı soyadı ve vatandaşlık numarası yazıldı. 

Taraftarlar böyle bir izdihamın beklendiğini, gişe sayısının artırılarak düzenli bir sıra sistemi yapılabileceğini söylediler. Öte yandan, Bursa'da yaşayıp da yeşil beyazlı takıma gönül veren başka kent doğumlu seyirciler ise uygulamaya anlam veremediklerini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 14:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?