1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da büyük fuhuş operasyonu

Bursa Emniyet Müdürlüğünce 3 gün önce, fuhuş örgütlerine yönelik başlatılan “Seher Operasyonu”nda gözaltına alınan, 8 örgüte mensup oldukları bildirilen 41 kişiden 37'si tutuklandı.

Çeşitli semtlerdeki evlerde para karşılığı fuhuş yapıldığı yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, yaklaşık 6 aydır süren istihbarat çalışmaları sonucunda, 22 Kasım'da sabaha karşı operasyonu başlattı. 35 eve düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Bursa Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, “Fuhuş eylemi gerçekleştirmek için örgüt kurmak, bu örgüte yardım ve yataklık etmek suçlarından” adliyeye sevk edilen 41 kişiden 37'si tutuklandı.

Zanlılardan 3'ü nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere, 1 kişi de savcılıkça serbest bırakıldı. Operasyonda gözaltına alınıp tutuklananlar arasında 8 suç örgütünün liderleri konumundaki Şenol Ö, Emel Z, Nilgün B, Füsun K, Melek Ö, Gülizar Ç, Vildan D. ve Erengül A'nın da bulunduğu bildirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonun “Suç işlemek üzere örgütlenen kişileri deşifre ve adli makamlara sevk etmek, aylık yaklaşık 1 milyon YTL olan haksız kazancın önüne geçmek, genç ve zor durumdaki kadınların fuhşa sürüklenmelerini önlemek, yurt dışından getirilen kadınların, söz konusu örgütler tarafından fuhuş amaçlı çalıştırılmalarını engellemek ve toplumun genel sağlığının korunması amacıyla” düzenlendiğini söylediler.
Operasyonun devam ettiği öğrenildi.
A.A
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 09:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?