3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da cinayet

Bursa'da bir genç, bir kişiyi öldürmesi için kendisine silah verip baskı yaptığını iddia ettiği lokantacıyı kurşun yağmuruna tuttu. Cinayet zanlısı, olaydan sonra polise teslim olup cinayet sebebini anlattı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olay Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Hamzabey Mahallesi Garaj Sokak'ta dün gece meydana geldi. Lokantacılık yapan ve suç kaydı bulunan Burhan Yıldız (36), 16 EBY plakalı otomobiliyle seyir halindeyken yan koltukta oturan B.Ç. (32), Yıldız'dan otomobili durdurmasını istedi.

Kahvehanede garsonluk yapan zanlı B.Ç. tabancasını çıkartıp, bir çocuk babası Yıldız'ın başına bir el ateş ederek araçtan indi. Hareket eden aracın arkasından koşan zanlı, arka kapıyı açıp Yıldız'ın başına 3 el daha ateş ederek olay yerinden kaçtı. Seyir halindeki araç bir duvara çarparak durabildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ve polis ekibi, Yıldız'ın öldüğünü belirledi.

Silahıyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan B.Ç. cinayetin sebebini anlattı. Suç kaydı bulunan zanlının, tabanca ve mermileri 4 ay önce aynı mahallede bir şahsı öldürmesi için Burhan Yıldız'ın kendisine verdiğini iddia ederek, "Bu cinayeti işlemediğim için Yıldız beni sürekli dövüyordu, baskı yapıyordu. Şiddete dayanamadım" dedi.

Polis olay yerinde geniş çaplı güvenlik kordonu oluştururken Yıldız'ın yakınları fenalık geçirdi. Uzman ekiplerin ve Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerindeki incelemesinin ardından bir çocuk babası Burhan Yıldız'ın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 6 adet boş kovan ve tabanca ise incelemeye alındı. Olayla alakalı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 14:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?