5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme, İzleme Komisyonu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahide Aydın, cinsel istismarın çocuklarda psikiyatrik bozukluklara sebep olduğunu bildirdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde "Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme, İzleme Komisyonu" kurduklarını belirten Prof. Dr. Cahide Aydın, Türkiye’deki bütün hastanelerde çocuk hastalarla karşılaşılan bölümlerde bu türlü komisyonların kurulması gerektiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk istismarını önleme ve izleme komisyonlarının oluşturulduğuna dikkat çeken Aydın, "Komisyonlar, çocuk psikiyatrisi, çocuk cerrahisi, çocuk sağlığı, adli tıp, ortopedi, çocuk nöroşirürjisi ve acil servisler gibi 7 ana branştan oluşuyor. Cinsel istismar, fiziki ve ruhi istismar vakaları halinde hemen bir birimizle iletişim kurup, gerektiğinde bazı vakalarda komisyon olarak da rapor yazabiliyoruz" dedi.

Prof. Aydın, cinsel istismar vakalarında, çocuğun yaşadığı olaylar kadar muayene yönteminin de travma kaynağı olabileceğini söyledi.

YALÇIN ÜZÜM-BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?