1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da çürük okul kalmadı

Bursa'da 35 okulun güçlendirildiği, 4 okulun ise yıkılıp yeniden yapıldığı bildirildi. Halen güçlendirme çalışmaları devam eden Çınar Lisesi'nde eğitim-öğretim 2007 yılı başında start alacak. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, statik durumları incelenen okullardan durumları kritik görülen okullarda güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. 

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü uzmanlarının yaptıkları incelemeler neticesinde 2006 yılı başında 4 okulun tamamen yıkılıp yeniden inşa edilmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Kumbasar, 14 okulda da güçlendirme kararının alındığını ifade etti. Çalışmaların yıl boyunca hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Kumbasar, "Yapılan tespitlere göre, bugüne kadar 35 okulda güçlendirme çalışması yapıldı. Yıkım kararı verilen okullarımızda da çalışmalara başlandı ve binaların yeniden inşasında bitirilme aşamasına geliyoruz. Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalar bitirildi. Çınar Lisesi ise yıl sonunda tamamlanmış olacak. Yapılan tespitlere göre şu anda 1 ve 2. derecede risk taşıyan okullarda herhangi bir sıkıntı yok. 3 ve 4. derecedeki okullarımızda çalışmalar devam ediyor" dedi. 

Bursa merkezdeki okulların ortalama 15-20 yıllık binalar olduğuna dikkati çeken Kumbasar, "Biz bu binalarla ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Yeni yapılan binalarda titiz davranmak gerekiyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 12:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?