3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da domuz gribi alarmı!

Bursa'da domuz gribiyle ilgili gereken tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Şahabettin Harput, şehirde herhangi bir vakaya rastlanmadığını söyledi.

Vali Şahabettin Harput, İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda il müdürleri ve ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldi. Domuz gribi ve kene ile mücadelede alınan tedbirlerle ilgili bilgi veren Vali Harput, "Bu toplantı, olası bir vakayla mücadele etme açısından çok önem arz ediyor. Domuz gribiyle mücadelede herkese sorumluluk düşüyor. Herkesin alacağı tedbirler var. Herhangi bir vaka olması durumunda, vakanın başka yerlere dağılmaması için gereken tedbirleri aldık. Olası bir durumda yapılacak koordinasyon çok önemli. Bursa'da domuz gribi yok ama gerek önleyici tedbirler, gerekse muhtemel hadisede tedavi ve karantina durumunda kurumlar arasında sağlanacak iletişim çok önemli. Kurumlar alınacak tedbirlerin kusursuz uygulanması için son derece hassasiyet içerisinde olmalı. Bu toplantı ile alınan tedbirlerin koordinasyon boyutunu tamamlayacağız" dedi.

Bursalı vatandaşların paniğe kapılmasına gerek olmadığını ifade eden Vali Harput, "Bursa'da domuz gribi vakası yok ama gereken önlemleri alarak duruma karşı tedbirli olmalıyız. Domuz gribiyle mücadelede vatandaşlara da çok önemli görevler düşüyor. Bakanlık ve ilgili kurumların açıkladığı önlemlere kulak verilmeli. Umarım herhangi bir vakayla karşılaşmadan bu dönemi sıkıntısız atlatırız" açıklamasını yaptı.

Vali Harput, toplantıda kaymakamlardan kene ile mücadele, okul kantinlerinin denetimi ve içme sularının temizliği konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?