2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da edebiyat günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 'Edebiyatımızda Kadın Unsuru' ana temasıyla düzenlediği 11. Edebiyat Günleri, çok sayıda ünlü edebiyatçının katılımıyla başladı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Tayyare Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde, kentli olmanın ve kentlileşmenin yolunun sanatsal ve kültürel değerlere verilen önemden geçtiğini söyledi. "Bir şehre ruh veren ve kimlik kazandıran sadece yollar, köprüler, modern yapılar değil, yaşayan gelenekler, tarih, kültür ve sanatsal değerlerdir" şeklinde tarih, kültür ve sanatın önemine vurgu yapan Şahin, "Bugüne kadar gerçekleştirilen Edebiyat Günleri'nde sanata, estetiğe ve edebiyata gönül verenlerin katkısıyla edebiyat coğrafyasında gezintiye çıktık. Başta edebiyatçılarımız olmak üzere etkinliğin başlatan ve bugüne kadar gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın asırlar boyu şairlere, yazarlara ilham kaynağı olduğunu ve edebiyatçıları ateşlediğini ifade eden Şahin, "Bursa Edebiyat Günleri'nin temel amacı, güzelliği sezen, güzeli seven, Bursa'nın saklı kalan coşkusunu ortaya çıkarmak ve edebiyat dünyasının siz değerli temsilcileriyle birlikte insanı alıp götüren dingin atmosferini paylaşmak ve yaşamaktır. Bu güzel duygular içerisinde bir Bursa fanatiği olan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ifadesindeki 'İkinci Zaman'a, Reşat Nuri'nin 'Feridesi'ndeki sığınağa hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

BURSALI EDEBİYATÇILARA VEFA 

Türk Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ve Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu'da Türk edebiyatına soluk katan bu etkinliğin kalıcı olmasını diledi. Başkan Şahin, Edebiyat Günleri'nin ilkini düzenleyen Bursalı edebiyatçılar Hilmi Haşal, Nahit Kayabaşı, Ramis Dara, Nuri Demirci ve Mustafa Durak'a katkılarından dolayı plaket verdi. Açılışa katılamayan Melih Elal, İhsan Üre ve Mustafa Kara'nın da plaketlerini edebiyatçı arkadaşlarına veren Başkan Şahin, "Sizin bu emanetinizi çıtasını daha da yükselterek daha nice yıllar taşıyacağız" dedi.

YAZAR BAŞKAN, BAŞKAN ŞAHİN'E KİTABINI HEDİYE ETTİ 

Bursa'nın yazar ve şair belediye başkanı Özgen Keskin, 'Bursa ikindileri' isimli kitabını Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e hediye etti. Başkan Şahin, 13 kitabı bulunan ve birçok eseri uluslar arası alanda ödül alan Keskin'in kitabını bu gece okuyacağını belirterek, "Özgen başkanımızın yazıları derya gibi. Okuyanı alıp götürüyor. Bursa ikindilerini kitabını da hemen bu gece okuyacağım" dedi.

EDEBİYAT GÜNLERİ İÇİN İSVEÇ'TEN GELDİ 

Açılış konuşmalarının ardından Edebiyat Günleri için İsveç'ten gelen Tekin Sönmez, "Oğuzlardan Günümüze Türkçenin Serüveni" konulu sinevizyonunu sundu. Sönmez'in ardından Sennuz Sezer, Salih Bolat, Sezai Sarıoğlu, Zeynep Uzunbay, Ömer Erdem, Murat Batmankaya, Metin Celal, Nurduran Duman, Zeynep Kurada, Baki Ayhan, Ali Akbaş, Metin Önal, İhsan Deniz, Mustafa Efe, Hilmi Haşal'ın şiirleriyle renklendirdikleri "Şairlerden Şiirler" programı izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. 
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 13:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?