3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da faili meçhul kalmadı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri 2009 yılında meydana gelen 35 cinayet olayının tamamını aydınlattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu dedektifleri 2009 yılının ilk 9 ayında meydana gelen 35 cinayet olayını aydınlatarak bir başarıya imza attı. Olaylarla ilgili 66 şüpheli yakalanırken bunlardan 45'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Osmangazi'de 9, Yıldırım'da 11, Nilüfer'de 3 ve dış ilçelerde 12 olmak üzere meydana gelen 35 cinayet olayının tamamının failleri yakalandı. Ateşli silahla 12 olay meydana gelirken, kesici-delici aletle 17, darp ve boğulmak sureti ile 6 olay meydana geldi.

Yakalanan 6 şüpheliden 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan operasyon ve aramalarda 18 bıçak, 16 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirildi. Meydana gelen cinayet olaylarında 29 erkek, 7 bayan hayatını kaybetti.

Bursa polisi çözülmesi zor denilen olayları tek tek aydınlattı. Polis ekipleri, yeğeninin doğum günü partisini çift silahla basarak eniştesini öldüren, kız kardeşini yaralayan ve olayın ardından firar eden Hüseyin İ.'nin izine Tekirdağ'da ulaştı. Zanlı cezaevi arkadaşlarının yardımıyla saklandığı yerde yakalanarak sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine konuldu.

KESİKBAŞ CİNAYETİNDE BAŞARI
Bursa Polisi, Yavuzselim Mahallesi'nde başı kesilerek öldürülen ve çöp konteynerine konulan travesti cinayetini de aydınlattı. Önce üzerinden kimlik çıkmayan ve kesik başı bulunamayan maktulenin kimliği daha sonra da katil zanlısının kimliği tespit edilerek zanlı adalete teslim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 13:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?