3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da gergin saatler

Bursa'da öfkeli bir kalabalık, Bursa Temel Hak ve Özgürlükler Derneği binasının camlarını kırıp, masa ve sandalyeleri aşağıya fırlattı.

Dernek yöneticileri, kendilerini binanın bir odasına kitleyip, koltukları kapıya yığıp barikat yaptı.


Bursa Temel Hak Özgürlükleri Derneği'nin, Uluyol Caddesi'nde bulunan binasının camları, bir grup ülkücü tarafından kırıldı. İçerideki masa ve sandelyeler aşağıya atıldı.

Dernek yöneticileri, kendilerini binanın bir odasına kitleyip, koltukları kapıya yığıp barikat yaptı. Binanın içinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için olay yerine takviye Çevik Kuvvet ekipleri gönderildi. Kalp rahatsızlığı bulunan ve derneğe tiyatro gösterimi yapmaya gelen amatör bir tiyatrocu rahatsızlanınca 112 ekiplerince ilk müdrahalesi barikat kurulan odada yapıldı.

Ardından ellerinde bayraklar ve ülkücü işareti yapan 300 kişilik grup, dernek binasının önüne gelerek İstiklal Marşı okudu. ikinci katta bulunan derneğin alt katındaki bir iş yerinin camlarının kırılması da dikkat çekti. Grup, "Kahrolsun PKK", "Mecliste PKK istemiyoruz", "Herşey vatan için", "Milliyetçi Türkiye", "Ya Allah, Bismillah Allahu Ekber" sloganları attı. Yaklaşık iki saat binada mahsur kalanlar için geniş güvenlik önlemleri alan polis, vatandaşların teker teker binadan çıkartılmasını kararlaştırdı.

Amatör tiyatrocu grup üyelerinden birisi, taksiye binerken kalabalığın saldırısına uğradı. Polis genç bayanı, grubun elinden güçlükle aldı. Arbede sırasında olay yerine gelen dükkan sahiplerinden birisi de darp edildi. Polis tahliye çalışmalarını sürdürüyor

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 21:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?