5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da İnşaat Mühendisleri Odası başkan adayını açıkladı

Bursa’da 2 bin üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odası’nın ocak ayında yapılacak genel kurulunda, 5 dönemdir yönetimi elinde bulunduran Çalışma Grubu, Adem Özdemir’in başkan adaylığını kamuoyuna açıkladı.

Dilmen Otel’de yapılan basın toplantısına 100 mühendis katıldı. Mevcut Oda Başkanı Cevdet Yüce ve geçmiş yıllarda Çalışma Grubu adına başkanlığı yürüten Necati Şahin’in de hazır bulunduğu toplantıda, Adem Özdemir’in ocak ayında yapılacak seçimlerde grubun başkan adayı olduğu duyuruldu.

Başkan adayı Adem Özdemir, grubun kendisini, Bursa halkıyla bütünleşen çalışma prensibini devam ettirmek gayesiyle aday gösterdiğini belirtti. Seçilmesi halinde, şehrin meselelerini çözmek, meslek mensuplarının ve meslek teşkilatının yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturmak için akılcı projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Özdemir, "Odamız, Bursa’da 10 yıldır büyük bir beraberlik içinde çalışmaktadır. Bu ortamın devamı için grubumuz benim adaylığımı uygun gördü. Körfez depremi, yapı stoku iyi olmayan Bursa için büyük bir ikazdı. Ancak bu dönemden sonra zemin etüdü ile görevli jeofizik mühendisleri ön plana çıktı. Oysa her türlü zeminde en uygun binayı yapacak olan inşaat mühendisleridir. Bursa’da 100 binin üzerinde kaçak ve projeye uygun olmayan bina vardır. Bunların güçlendirilmesi ve rehabilite edilmesi için büyük bir seferberlik gerekiyor. Mahalli idareleri bu konuda ikaza devam edeceğiz. Depremden sonra çıkan Yapı Denetim Kanunu’nda yaşanan aksaklıkların düzeltilmesi için de hükümete bir teklif mektubu hazırlayıp ulaştıracağız. Kamuda çalışan mühendis arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili de düzenleme taleplerimiz var. Odanın şehir hayatındaki etkinliğini sürdüreceğiz. Bursa’da ulaşım halen birinci sıkıntı durumundadır. Bunun çözümü için de mahalli idarelere ve hükümete proje ve fikirlerimizi sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursa’da üniversitenin inşaat bölümü bulunmasına rağmen, yıllardır kadrosuzluk sebebiyle faaliyete geçememesinin de meslek adına üzüntü verici olduğunu kaydeden Özdemir, çalışma grubu olarak temel felsefelerinin, meslekle ilgili konularda görüş bildirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Cevdet Yüce ise yeni dönemde görevini Adem Özdemir’e devretmek isteğini belirterek, "Biz Bursa’da seviyeli bir şekilde mesleğiyle ilgili konuları takip eden bir meslek örgütüyüz. Bu kalitemizi ve seviyemizi bugünkü toplantıya katılan arkadaşlarımızın birlikteliğiyle yeni dönemde de sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İRFAN ALTIKARDEŞ-BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 13:18:58
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersal kaya IP: 88.246.103.xxx Tarih : 13.09.2007 14:21:17

Sayın meslektaş sahipleri tüm odaları nı siyasetten arındırılmış olaral gerçek mesliek örgütü olarak çalışacak, öncelikle kendi meslekleri, şehri, bölgesi, ülkesi ve dünya siyaseti ve gelişmelerini yakından takip edecek, ayırt etmeyen, birleştirici ve geliştirici yönetimlerine sahip çıkmaları, konusunda göstereceği her türlü çabayı desteklemek bu ülkeye menfaat sağlar. Umarın sayın şahin de bu yolda olumlu adım attığının farkındalığı ile devamlılığını sağlar. saygılarımla.