2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da Işın Karaca rüzgarı

Bursa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yeşil-Beyaz' halk konserleri çerçevesinde sahne alan Işın Karaca'nın şarkıları, lazer ve havai fişek gösterileriyle coşkuyla kutlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer İhsaniye Pazar Yeri'ndeki Zafer Bayramı konseri, vatandaşlara hem unutulmaz destanın 85. yıl gururunu, hem de Işın Karaca'nın şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Bursa'da konser vermekten mutluluk duyduğunu söyleyen Işın Karaca, sevenlerine müzik ziyafeti çektiği gecede, '10. Yıl Marşı'nı da Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı Türk bayraklarını coşkuyla sallayan hayranlarının korosu eşliğinde seslendirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, küresel ısınmaya dikkat çekilen anlamlı konserde, Işın Karaca'ya İznik Çinisi vazo armağan etti. Işın Karaca'yı Bursa'da görmenin mutluluk verici olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Yaşasın demokrasi, yaşasın hürriyet, yaşasın özgürlükler. Bizim bugün mutluluğumun temelini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükranla anıyorum. Milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun" dedi.

Renkli görüntülerin yaşandığı konserde, "Sezen Aksu, beni 8 yıl önce Bursa'ya tanıtmıştı. Şimdi ben de muhteşem bir müzisyeni sizlerle tanıştıracağım" diyerek vokalisti ve keman sanatçısı Uğur Akyürek'i Bursalılara tanıtan Işın Karaca, genç müzisyenle "Küçük Bir Aşk Masalı" adlı şarkıda düet yaptı. Konserinde vokalistleri Uğur ve Ceyda'ya şarkı söyleten Işın Karaca, genç müzisyenlere destek verdiğini gözler önüne serdi. Konserinde 'Aradığım Aşk', 'Mandalinalar', 'Yetinmeyi Bilir misin?' gibi sevilen şarkılarını söyleyen Işın Karaca, repertuarına aldığı özel parçalarla da dinleyenlerini eğlendirdi. Sezen Aksu, Mazhar-Fuat-Özkan, Mirkelam ve Levent Yüksel'in şarkılarının da yer bulduğu konserde, Karaca, eğlenceli bir davul şova imzasını attı. Orkestra üyelerinden perküsyon sanatçısı Sonat Özer ile vokalisti Uğur Akyürek eşliğinde davul çalıp şarkı söyleyen Karaca, konserinde, 'Arapsaçı', 'Gönül', 'Kara Üzüm Habbesi' ve 'Karanfil Deste Gider' gibi nostalji kokan eserlere de yer verdi.

Yaklaşık 2 saat süren konserini mutluluk, huzur ve bol kazanç dileğiyle tamamlayan Işın Karaca, gecenin sonunda '10. Yıl Marşı'nı ikinci kez seslendirdi. Atatürk ve Türk bayraklarından oluşan lazer gösterilerinin beğeniyle izlendiği konserin coşkusu havai fişek gösterisiyle doruğa ulaştı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 13:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?