2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da İspanyol rüzgarı esti

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 45. Uluslararası Bursa Festivali'nde, dün gece İspanyollar'ın ünlü "Compania de Danza Antonio Najarro Dans Topluluğu" sahne aldı. 

Türkiye'de daha önce birçok ilde Tango Flamenko gösterisi sahneleyen grup, yeni gösterileri Flamenko Oriental'i Türkiye'de ilk defa 45. Uluslararası Bursa Festivali'nde sergiledi. Flamenko ve klasik İspanyol dansının Ortadoğu mistisizmiyle kaynaşmasından ortaya çıkan yüksek tempolu ve 11 bölümde 11 ayrı öyküyü sunan Flamenko Oriental, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. İspanyol ve Flamenko müzisyenleri ile dansçılarından oluşan 23 kişilik topluluğun gösterisi yaklaşık 1.5 saat sürdü. 

Topluluğun yönetmeni ve koreografı Antonio Najarro, yeni projelerinin ilham kaynağının Türkiye olduğunu söyledi. Gösteri öncesi kuliste düzenlenen basın toplantısında konuşan Najarro, "Bu gösterimizde İspanya'nın Flamenko kültürüyle Ortadoğu'nun oryantal kültürünü sentezledik. Ortaya her iki kültürden ilham alan, ama daha küresel bir koreografi çıkardık. Bu yeni gösterimizde bize daha önce çok defa geldiğimiz Türkiye ve özellikle Bursa ilham kaynağı oldu. O yüzden dünya prömiyerini Bursa'da gerçekleştirmek istedik" dedi.
Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Akif Koçyiğit, sanatçılara İznik çinileriyle süslü tabak hediye etti.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 12:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?