4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'da İtalyan konsolosluğu

Ak Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, İtalya'nın Bursa Fahri Konsolosu Dr. Oya İzmirli'yi ziyaret etti. Vardar, Bursa'ya İtalyan konsolosluğu açılması için Ak Parti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Başkan Vardar, beraberinde Ekonomik İşler Başkanı Remzi Topuk, AR-GE Başkanı Cüneyt Şener ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dündar eşliğinde, Dr. İzmirli'yi Kükürtlü'deki makamında ziyaret etti. Sıcak bir havada geçen görüşmede, Bursa'da İtalyan konsolosluğu kurulması ve bu doğrultuda harekete geçilmesi yönünde ortak karar alındı.

Ak Parti'nin yaklaşımından büyük mutluluk duyduğunu belirten Fahri Konsolos Dr. İzmirli, Bursa'da bir İtalyan konsolosluğu kurulmasının en çok kendisini memnun edeceğini belirterek, "İtalya, G-8 üyesi ve Türkiye'nin dostu bir ülke. Dünyaya yön veren ülkelerden biri. Böyle bir ülkenin 1992 yılından bu yana fahri konsolosluğunu yürütüyorum. Sizleri burada görmek gerçekten çok memnuniyet verici . İlk kez parti yöneticileri beni ziyaret ediyor ve bu şekilde bir yaklaşım sergiliyor. Bu gerçekten çok hoş" dedi.

İl Başkanı Nagip Vardar ise, resmi rakamlara göre 20 bin 227 yabancı uyruklunun yaşadığı Bursa'ya bir İtalyan konsolosluğu kurulmasının şart olduğunu söyledi. Bu konuda 'yakın zamanda açılan' Bulgaristan Konsolosluğu'nun örnek alınabileceğini belirten Başkan Vardar, "Bursa'nın tanıtılması yönünde ilk adımı İtalya ile atıyoruz. Ben inanıyorum ki Bursa'da kurulan bir İtalyan konsolosluğu, ikili ilişkilerin geliştirilmesi yanında, ekonomik ve siyasi açılımlara da sebep olacak.

Bursa, Türkiye'nin 2. büyük ticaret ve sanayi odasına sahip. 13 tane büyük ölçekte endüstri bölgemiz var. Fakat sahip olduğu özelliklere layık bir ismi yok. Niye Bursa bir İtalyan şehriyle kardeş olmasın? Neden ticaret ve sanayi odaları kardeşlik anlaşması yapmasın? Tüm bunlara bir çözüm bulmak için harekete geçtik. İnşallah başarılı olacağız." diye konuştu.
Vardar, konsolosluk için hibe arazi ve imar kolaylıkları da dair her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?