6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'da jeotermal hamlesi

BURSA'DA JEOTERMAL HAMLESİ

Bursa İl Genel Meclisi üyeleri, Kültürpark, Tabakhaneler bölgesi ve Dağyenice'de sürdürülen termal sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. İGM AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er, "jeotermal çalışmaları gelecekte bacasız sanayinin temeli olacaktır" dedi.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er, üyeler Habil Sinan Onuk, Murat Muratoğlu ve İhsan Bilgili'nin hazır bulunduğu inceleme, Kültürpark'ta çalışmaları devam eden sondaj kuyusu ile başladı. Er, saniyede yaklaşık 40 litre su elde edildiğini, pompa yardımıyla ise saniyede yaklaşık 70 litre su çıkarma imkanı olduğunu ve suyun kullanıma hazır olduğunu söyledi. Yeni yapılan otellerin yanı sıra Çekirge'deki otellere termal su verileceğini ve bu suyun 3 bin konutu ısıtabilecek seviyede olduğunu vurgulayan Er, önceliğin meskenlerin ısıtılması değil, otellere su vermek olduğunu bildirdi.

MHP İl Genel Meclis Üyesi İhsan Bilgili ise, jeotermalin hayata geçmesinin Bursa açısından büyük bir katma değer olacağını, bu yüzden çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Tabakhaneler bölgesindeki sondaj kuyularından da su çıkmasını temenni ettiklerini söyleyen Er, "Bursa'nın sıcak su potansiyeli saniyede yaklaşık 350-400 litre civarındadır. İl Özel İdare olarak çalışmalara gerekli kaynakları aktarmaya devam edeceğiz. Bu sıcak suyun eleştirilere en iyi cevap olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi üyeleri, Kültürpark'ta bulunan sondaj kuyusunu da inceledikten sonra, derinliği 144 metreye kadar ulaşan Tabakhaneler bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu bölgedeki çalışmalarda hedefin 900 metreye inmek olduğunu bildiren Er, yaklaşık 2 ay içinde neticeye varılacağını ifade etti.

Meclis üyelerinin son inceleme durağı ise Dağyenice bölgesi oldu. MTA uzmanlarının da yer aldığı sıcak su arama çalışmalarının kısa zamanda sonuçlanacağına dikkat çeken Er, sıcak su bulunmadığı takdirde yakın bir bölgedeki suyun rehabilite edileceğini, o da olmazsa mevcut suları buraya aktaracaklarını söyledi. Tabiat harikası bu bölgede termal sularıyla tatil siteleri oluşturmak istediklerini bildiren Er, "Bu bölgeye öncelikle yerli yatırımcıları davet etmek istiyoruz. Hatta birkaç işletmeci var. Bunların yanı sıra yeni yatırımcılar da müracaat ediyor. Görüşmelerimiz sürüyor. Sanırım en kısa zamanda çalışmalardan sonuç alacağız. Burayı bacasız sanayi olarak ilimize ve ülkemize kazandırmak istiyoruz. Çünkü jeotermal çalışmaları gelecekte bacasız sanayinin temeli olacaktır" şeklinde konuştu.

BURSA'DA JEOTERMAL HAMLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 12:19:03
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 12:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?