3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da 'komplo' operasyonu

Bursa'da 2000 yılında bir işadamını yata kilitleyip tehdit ederek 600 bin mark parasını alan, aralarında bir bayan ve astsubay gazisinin de bulunduğu 5 kişi, aynı işadamını tekrar tehdit edince yakayı ele verdi. 

Edinilen bilgiye göre, ilk olay 2000 yılında meydana geldi. Medyumluk yaptığı iddia edilen M.E.A. (37), tanıştığı tekstilci S.T.'ye "Yalova'da bir benzin istasyonu 600 bin marka satılıyor" dedi. Bunun üzerine M.E.A, benzinliğe bakmak üzere Yalova'ya gelen işadamı S.T.'nin başına çuval geçirdi. İşadamını bir yata bindirerek denize açılan çete reisi M.E.A, eşi N.A. (31) ve yat kaptanı C.A. (32), işadamı S.T'yi "Buradan kurtulman için 600 bin mark para vermen lazım" diye tehdit etti. Yatta bir kişiyi öldürmüş süsü veren zanlılar silahı da S.T'nin eline vererek, "Silahta senin parmak izin var. Bir kişiyi öldürdün. Bizi şikayet edersen seni pişman ederiz" diyerek tekrar tehdit etti. 

İşadamının 600 bin mark parasını alan çete, S.T'yi denizin ortasında zodiac bota bırakarak kaçtı. 

Bu olayın ardından boş durmayan çete üyeleri 2001 yılında işadamı N.A'yı kaçırdı. Çete reisinin eşi, kadınlığını kullanarak işadamının yata binmesini sağladı. N.A'nın vücudunda sigara söndürerek işkence yapan zanlılar, 1.5 milyon YTL para istedi. Çete üyeleri bu olayda yakayı ele verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanan 3 çete üyesi cezaevine konuldu. Bir süre önce cezaevinden tahliye olan çete üyeleri tekrar harekete geçti. 

2000 yılında kaçırdıkları işadamı S.T'yi 5 ay önce arayan M.E.A, "Senin yüzünden o yatta cinayet işlendi. Bunun bütün sorumlusu sensin. Jandarma seni arıyor. Bizi de yakacaksın, kendini de" diye konuştu. Olaydan bir gün sonra işadamının ofisine gelen gazi astsubay M.K. (34) ve K.S. (42), kendilerini jandarma İstihbarat elemanı olarak tanıtarak, S.T'ye, M.E.A. ile bir gün önce yaptığı telefon görüşmesinin dökümünü gösterdiler. İşadamına cinayet işlediğini söyleyen iki zanlı, "Sen 7 yıl önce bir cinayet işlemişsin. Biz 8 kişiyiz, bize 800 bin Euro verirsen seni bu olaydan kurtarırız" dediler. 

Bunun üzerine sürekli parasının alınacağını anlayan işadamı S.T, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne gelerek şube müdürüne olayı anlattı. 'Komplo' ismini verdikleri operasyona start veren polis olayla ilgisi oldukları tespit edilen çete lideri M.E.A. (37), N.A. (31), C.A. (32), M.K. (34) ve K.S'yi gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan 5 zanlı, "Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kurulan örgütte silahla nitelikli yağma" suçundan mahkemeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 13:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?