3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da Kosova coşkusu

Kosova Cumhuriyeti’nin birinci kuruluş yıldönümü Bursa'da coşkulu bir geceyle kutlandı.

Kosova Cumhuriyeti’nin birinci kuruluş yıldönümü birçok Kosovalı ve Rumelilinin yaşadığı Bursa’da da coşkuyla kutlandı.Gökkuşağı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamaya Kosova Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr.Bekim Sejdiu de katıldı.

Bursa’nın en eski Osmanlı şehri olduğunu ifade eden Sejdiu, Osmangazi Belediyesi’nin Kosova’ya büyük destek verdiğini söyledi. Kosova’da bağımsızlıktan sonra önemli gelişmelerin olduğunu vurgulayan Dr. Bekim Sejdiu, “Türkiye hükümeti ve halkı bizi bağımsızlık sürecinde maddi ve manevi olarak destekledi. Bu desteklerden dolayı minnettarız. Şimdi de Kosova’nın gelişmesi için bu desteklerin devamını bekliyoruz” dedi.

Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz ise Kosova’dan Bursa’ya göç edenlerin savaş nedeniyle evlerini terk ettiklerini söyledi. Balkanlar coğrafyasında yıllarca Türk ve Müslüman nüfusa çeşitli baskılar yapıldığını kaydeden Gündüz, “80 yıl boyunca Avrupa’nın ortasında zulme ve katliama maruz kaldık. Ne yazık ki bu acılar Kosova’da, Makedonya’da, Bosna Hersek’te ve Bulgaristan’da yaşandı. Şimdi ise bağımsız bir Kosova Cumhuriyeti’ne kavuştuk. El birliği ile genç Kosova Cumhuriyeti’nin uluslar arası arenada yerini alması için gayret göstereceğiz” dedi.

Gecede Osmangazi Gösteri Sanatları Topluluğu ile Muradiye Hamzabey Rumelililer Derneği halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Gecede Kosova Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bekim Sejdiu’ya Vali Yardımcısı Selman Yenigün tarafından plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 13:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?