2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da kültürel atak

Bursa İl Özel idaresi kenti tanıtan kitap ve tanıtım filmleri hazırlayarak, kültürel ve tarihi yönleri ortaya çıkartmaya devam ediyor. 

Bursa İl Özel İdaresi şehri ele alan ve günümüz diline aktarılmamış Osmanlıca 17 eseri Bursalılar ile buluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 'Yeşil şehrin kitapları' adlı serinin ilk kitabı olan Hasan Taib Efendi'nin kaleme aldığı Bursa'nın Aynası (Mir'at-ı Burusa) basılarak okura sunuldu. 5 bin adet basılan kitabın oldukça olumlu tepkiler aldığını belirten Bursa İl Özel İdaresi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, serinin devamı olan Bursa'nın Tarih Klavuzu, Ruhaniyetli Şehir Bursa, Uludağ ve Bursa Kütüğü adlı kitapların içerik olarak hazır olduğunu, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından basılarak, okuyucularla buluşacağını açıkladı. 

Bursa'nın insan hayatının özetini yansıttığını ifade eden Tüfekçi, Bursa'yı farklı kültürel boyutları açısından 20 ayrı tema ile işlemek üzere 5'er dakikalık kısa filmlerden oluşan 'Kayıp zamanın peşinde şehrin burçları' serisinin hazırlandığını ifade etti. Her belgeselde, Bursa'nın farklı yönlerinin ele alındığını açıklayan Tüfekçi, filmlerin Bursa'daki yerel kanallar aracılığıyla izleyici ile bulaşacağını kaydetti. 

Bilecik, Bursa ve Çanakkale olmak üzere 3 şehrin yeni bir tarihsel ve turistik içerik çerçevesinde bağ kurularak, Bilecik-Bursa-Çanakkale 'Üç şehir bir milletin kaderi' isimli 30 dakikalık belgesel çekildiğini belirten Tüfekçi, "Bu film çok önemli bir yapıt oldu. Osmanlının Bilecik'te kurulması, Bursa'da yaşaması ve Çanakkale'de küllerinden doğarak Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşması bu film içerisinde anlatılıyor. Film sayesinde insanlar bu ülke ve coğarafyanın nasıl yoğurulduğunu anlayacak" dedi. 

Tüfekçi filmin 3 ilin yetkili makamlarıyla biraraya geldikten sonra çoğaltılıp okul, tur ve televizyon kanallarına verileceğini açıkladı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 10:25:16
Güncelleme :9 Haziran 2007 Cumartesi 09:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şirin Eş IP: 85.103.221.xxx Tarih : 12.06.2007 11:22:21
Çok güzel bir çalışma. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Böyle anlamlı ve kaliteli çalışmaların devamını diliyorum.