2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da maytap faciası

Bursa'da soda şişesi içine konulan maytabın elinde patladığı çocuk, yüzüne ve vücuduna saplanan cam kırıkları sebebiyle tanınmaz hale geldi. Maytaplı bayram eğlencesinde ölümden dönen 6. sınıf öğrencisi, özel bir hastanede tedavi altına alınırken, mahalle sakinleri ise bu tür patlayıcıların satışının yasaklanmasını istedi. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesindeki bayram coşkusu, faciayla sonuçlandı. Arkadaşlarıyla birlikte marketten aldıkları maytapları patlatarak eğlenen 12 yaşındaki M.O.Ç., ölümden döndü. Soda şişesi içine konulan maytabın elinde patladığı 6. sınıf öğrencisi, yüzüne ve vücuduna saplanan cam kırıkları sebebiyle tanınmaz hale geldi. Şişeyi tutuğu sağ eli, kulakları, boynu ve göğsü cam kırıkları sebebiyle kanlar içinde kalan M.O.Ç. hemen hastaneye kaldırıldı. Doktorların kör olmaktan tesadüfen kurtulduğunu ifade ettiği M.O.Ç., yapılan ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye sevk edildi. 

Hastanede yüzüne ve vücuduna isabet eden cam kırıkları temizlenerek pansuman yapılan M.O.Ç. ilerki yaşlarda yüzünde herhangi bir iz oluşmaması için ameliyata alındı. Başından geçenleri anlatan M.O.Ç. "Arkadaşlarımla eğleniyorduk. Torpili şişenin içine koyup elime verdiler. Bir şey olmaz dediler. Ben de tutuyordum. Aniden patladı. Ne olduğunu anlayamadan kanlar içinde kaldım" dedi. 

Yaralanan çocuğunu apar topar hastaneye getiren baba Y.Z.Ç., acı haberi eşine telefonda güçlükle bildirebildi.
Mahalle muhtarı İ.A. ise bu tür patlayıcıların alenen her markette satılmasından yakınarak, "Cam şişe içine konulan maytap patlayınca camlar çocuğun suratını parçalamış. Görüyorsunuz bir ailenin bayramı zehir oldu. İnşallah yüzünde iz kalmaz. Bu tür çocuklar için çok tehlikeli patlayıcılarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılarak satışı bir an önce yasaklanmalıdır. Kör de olabilirdi. Nitekim kör olanlar da var. Allah korudu" dedi. 

Soluğu hastanede alan M.O.Ç.'nin komşularından H.A. ise "Çocuklar bunun şuurunda değil. Oyun olsun diye alıyorlar. Bir arkadaşı maytabı cam şişenin içine koyup bunun eline vermiş. Sonuç ise ortada. Bayram sebebiyle çocukların kolay para bulmasını esnaf iyi değerlendiriyor. Bu son derece sakıncalı bir şey. Bizler de bu olayın ardından benzer olaylar yaşanmaması için mahalledeki bütün çocukları uyardık. Fakat bu tür maddelerin satımı acilen yasaklanmalıdır. Nihayetinde onlar çocuk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 10:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?