2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da Milli Eğitim toplantısı

Bursa'da başlayan Milli Eğitim Bölge Şurası'nda, 6 ilin çalışma raporlarının değerlendirileceği bildirildi. 

Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya Bursa'nın yanı sıra Kütahya, Bilecik, Eskişehir, İzmit ve Yalova illerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda, Ankara'da yapılacak olan 17. Milli Eğitim Şurası hakkında bilgi veren Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Merdan Tufan, dünyadaki teknolojik gelişmelerin eğitimin önemini arttırdığını söyledi. 

AB süreci öncesinde Türkiye'nin eğitimde eksik yönlerini gidermek, eğitimde iyi sonuçlar elde etmiş ülkelerin yaptığı çalışmaları değerlendirmek istediklerini belirten Tufan, "13-17 Kasım 2006 tarihleri arasında Ankara'da 17. Milli Eğitim Şurası yapılacak. 

Türk milli eğitim sisteminde kademeler arası geçişler, yönlendirme ve sınav sistemi ile küreselleşme ve AB sürecinde Türk eğitim sistemi adlı iki temel konunun ele alınacağı toplantıda, Türk milli eğitimi için iyi olacak her ne varsa o kararlar uygulanacaktır.

81 ilde yapılan çalışmalar sonucu, 13 ilde çeşitli gruplar oluşturularak, tüm illerde alınan kararlar bir bütün haline getirilip şuranın 3. basamağı tamamlanmış olacak. 750 akademisyenin katılacağı büyük toplantıda, hazırlanan tüm raporlar ele alınarak, nihai bir şura kararı ortaya çıkacaktır" dedi. 

Kaliteli bir eğitim için çaba gösterdiklerini söyleyen Tufan, "Milli eğitimin menfaatleri doğrultusunda kararlar alınacak. Kimse, 'Bizim talebimiz yerine getirilmedi' diye alınmasın. Kimsenin özel arzu ve isteğine göre hareket etmiyoruz. Ortak paydamız, Türk milli eğitiminin menfaatidir" diye konuştu.
 
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ise, tüm illerin kendi komisyonlarında aldığı kararların müşterek olduğuna dikkati çekerek, Bursa'daki toplantının çok önemli olduğunu, kararların iyi değerlendirilip bir bütün olarak büyük şurada etkili şekilde sunulabileceğini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 14:59:48
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 15:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?