3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da olaylı yıkım

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi'nin Duaçınar, Kazımkarabekir, Millet, Esenevler ve Yiğitler mahallelerinde gerçekleştirdiği yıkımlarda olaylar çıktı.

Yıkım, sabahın erken saatlerinde çevik kuvvetin nezaretinde başladı. Duaçınar'da 2 bina, Kazımkarabekir'de 1 temel, Millet Mahallesi'nde 2 bina, Esenevler'de 1 binanın yıkımı sakin geçerken, ekipler, Yiğitler'de kaçak yapı sahiplerinin direnişiyle karşılaştı. Yiğitler Mahallesi'nde bir kaçak temelin yıkılmasının ardından Mustafa Karabulut'a ait 239. Sokak'ta bulunan evin yıkımına geçildi. Daha önce de olaylı bir şekilde yıkılan binanın sahipleri, görevlilere taş ve sopalarla saldırdı. Zor duruma düşen kaçak yapı ekiplerini robocoplar ve akrepler korudu. Saldırılar esnasında hatlı minübüsü ile olay yerine gelen ev sahibinin yakını bir kişi, aracından iner inmez elinde bulunan demir parçasını yıkım yapan iş makinesine attı. Ekiplere saldıranlar gözaltına alındı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Kimsenin tuğla üzerine tuğla koymamasını istedik. Pankartlar ve el ilanlarıyla vatandaşlarımızı sürekli uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan meselesini hallederek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimiz devam ediyor. Lütfen, vatandaşlarımız bizlere yardımcı olsunlar. El birliğiyle Yıldırım ilçesinde kaçak yapılaşma ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Amacımız, Yıldırım ilçesini kurtarmak. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 18:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?