3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da 'ölüm içeceği' operasyonu

Bursa polisinin 'ölüm içeceği' adını verdiği operasyonda, sahte içki imal ederek piyasaya sürdükleri iddasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk ettiği 6 kişiden 2'si tutuklandı.


İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, mali polis, yapılan istihbarati çalışmalar neticesinde, piyasaya binlerce şişe sahte içki sürdüklerini belirlediği zanlıların yıl başı hazırlığı içindeki imalathanelerine baskın yaptı. Tekel kaçakçılığından kaydı bulunan Tamer A. (34) ile kasten adam yaralamak suçundan sabıkalı Sunay Ş. (39) ortaklığında kurulan İhsaniye Mahallesi'ndeki kaçak imalathanede, içki yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.


İki ortağın gözaltına alınmasının ardından operasyonlara devam eden mali polis bu kez de kaçak içkileri piyasa değerinin çok altında zanlılardan alıp vatandaşlara sattıklarını tespit ettikleri Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Bülent H. (27), Çiftehavuzlar Mahallesi'ndeki Necati K. ile Uludağ Yolu'ndaki Arif ve Metin B. kardeşleri gözaltına aldı.
Operasyonda kaçak içki yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile birlikte "sahte içki üretmek, satmak, halk sağlığını tehlikeye düşürmek ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 4'ü nöbetçi savcı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Tamer A. (34) ile ortağı Sunay Ş. (39) cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 03:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?