2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da orman yangını

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan köyü Eskibağ mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangında, 30 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Alevlerin Ağlaşan köyünü tehdit etmeye başlaması üzerine yetkililer köyü boşaltıp, köylüleri yüksek tepelere tahliye etti.


Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangına, engebeli arazide karadan güçlükle müdahale edildiğini söyledi. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 20 arazözle müdahale edildiğini kaydeden Girgin, yanan bölgedeki arazinin engebeli olması yüzünden zorlandıklarını bildirdi.


Eskibağ mevkii ile Kiraz Taşı Tepesi arasındaki alanda kızılçam ormanlarını yok eden ve 5 saattir devam eden yangın halen kontrol altına alınamadı. Bölgeye Bursa, İnegöl ve Bozüyük'ten itfaiye ekipleri sevk ediliyor. Dumanlar Bursa ovasını kaplarken, rüzgarın ters yüz etmesiylhe Ağlaşan köyünde de heyecan yaşandı. Köy içine doğru yer yer yaklaşan alevlerin kontrol altına alınması için itfaiye ekipleri bu bölgede ağırlıklı olarak çalışma yürütürken, köyü boşaltıp yangını yüksek tepelerden izleyen köylüler
yanan ağaçlar için gözyaşı döktü.


Bu arada, yangına müdahale etmek isteyen orman ekiplerinin araçları ters esen rüzgar yüzünden alevler arasında kalınca korku dolu anlar yaşandı. Sürücüler araçlarını alevlerden kurtarmak için uzun süre geri geri manevra yapmak zorunda kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 21:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?