1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da orman yangını

Bursa'nın Kestel İlçesi'ne bağlı Narlıdere Köyü'nde çıkan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Orman Bölge Müdürü Ali Girgin şuana kadar 35-40 hektarlık alanın kül olduğunu açıkladı. 

Yangının son iki bölmeden üçüncü bölmeye sarktığını söyleyen Ali Girgin, "Yangın, 100 metre uzunluğunda kuzey batı istikametinde Kayacık Köyü'ne doğru devam etmekte. Çok meyilli ve taşlıklı bir arazide yavaş yavaş devam ediyor. Araziler üzerinde dozerlerle yangın emniyetlerini açtık. Yangının buralara ulaşmasını bekleyeceğiz. Dereye doğru, Kayacık istikametine doğru daraltmaya çalışacağız. Çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek" dedi. 

Şuana kadar 35-40 hektarın kül olduğunu belirten Girgin, "Soğutma çalışmalarımız devam ederken, teknik ekipler, alan hesabını da yapmakta. Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Yangının başlangıç yerinin tarla kenarı, zeytinlikler olarak tahmin ediyoruz. Tüm ekiplerimiz çalışmalara katıldı. Yangın istediğimiz istikamete ulaşmassa, sabahın erken saatlerinde havadan müdahaleye yeniden başlayacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 23:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?