3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da özenti operasyonu

Bursa'da, oturdukları mahalledeki çok sayıda esnaftan ölüm tehdidiyle zorla para aldıkları, kendilerini dinlemeyenleri bir işyerinin arka kısmına yaptırdıkları gizli sorgu odasında beyzbol sopalarıyla darp ettikleri iddia edilen 8 kişilik çete çökertildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi'nde TEKEL bayisi işleten E.Y. (30) ile birlikte 7 adamının mahalle esnafını ölümle tehdit ederek haraç istedikleri yönünde ihbar alan polis operasyon başlattı. 

Yapılan araştırmada, bu kişilerin baskıları sonucu 4 kişinin işyerini kapatıp mahalleyi terk ettiği, bazı ev sahiplerinin kiraya zam yapmak istemesi sonucu bu kişiler tarafından dövüldüğü, 17 ayrı kişinin ise çeşitli sebeplerden dolayı bu kişiler tarafından dövülüp evlerinin önünde tabancayla ateş edildiği tespit edildi. 

Polis tarafından "Özenti" ismi verilen operasyona, şafak vakti start verildi. Zanlıların Fatih Mahallesi'ndeki evlerine eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda örgüt lideri E.Y. ile birlikte babası Y.Y. (59), kardeşi A.Y. (27), adamları H.G. (19), H.Y.A. (29), Y.E. (26), M.H. (26) ve M.Y. (27) gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca ile adam dövmekte kullandıkları belirlenen özel yapım 5 adet beyzbol sopasına el konuldu. 

Gözaltına alınan şahıslar Organize Suçlar Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek üye olmak, örgüt kapsamında yağma baskı ve sindirme amacı ile silahla ölümle tehdit, darp hürriyeti tehdit, mala zarar verme ve iş hürriyetini engelleme mesken masuniyetini ihlal ve ruhsatsız tabanca taşımak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 15:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?