1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da ralli heyecanı

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olan 31. Yeşil Bursa Rallisi, Zafer Plaza önünden verilen startla başladı. 

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen rallide 54 pilot, 132.45 kilometresi özel etap olarak geçilecek olan 407.47 kilometrelik etapları tamamlayacak. 3 kısım ve 2 ayaktan oluşan toprak zeminli rallide, 4 ayrı özel etap toplam 12 kez geçilecek. Çaybaşı 3.80, Sırma 8.05, Göynükbelen 6.80 ve Karakova 25.50 kilometrelik etaplar 3 kez geçilecek. Yarış sonunda dereceye girecek ekipler Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort Otel'de düzenlenen törenle kupalarını alacak. 

Zafer Plaza önünden başlayan 31. Yeşil Bursa Rallisi'nde pilotlar sıralamasında liderliği devam eden Volkan Işık, ilk kez Grande Punto Süper 2000 ile 2 kapı numarasıyla start aldı. Volkan Işık'ın ardından subaru Impreza S11 WRC ile Ercan Kazaz yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Zafer Plaza önüne toplanan ralli severler, startın verilmesiyle birlikte çıkış yapan pilotları alkışladı. Daha sonra Uludağ'daki oteller bölgesine kurulan servis alanında yakıt ikmali yapan ralli pilotları, özel etap olan Çaybaşı etabına gelerek start aldı. Çaybaşı etabını 1 kapı numarasıyla start alan Mehmet Besler birinci olarak bitirirken, Ercan Kazaz ikinci, Adnan Sarıhan üçüncü, Volkan Işık dördüncü oldu. 

Çaybaşı, Sırma, Göynükbelen ve Karakova etaplarını bugün ikişer kez geçecek olan pilotlar yarın da aynı etapları birer kez geçerek 31. Yeşil Bursa Rallisi'ni tamamlayacak. 

Yarışma başında açıklama yapan pilotlardan Ercan Kazaz ve Volkan Işık, Yeşil Bursa Rallisi'nin çok zorlu etaplardan oluştuğunu belirterek, "Bundan önceki yarışlar çok hızlıydı ama bu yarış parkur olarak çok sert. Tecrübe ve teknik gerektiriyor. Umarız, kazasız belasız bir yarışma olur. Klasmanı parkur belirleyecek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 16:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?