1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da sahte para operasyonu

Bursa'da gıda maddeleri alarak piyasaya sahte para sürdükleri öne sürülen ve aralarında kendini ''polis muhabiri'' olarak tanıtan 1 kişinin de bulunduğu 4 kişi yakalandı. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Santral Garaj Mahallesi'nde seyyar börek satan Sami M, "155 Polis İmdat'' hattını arayarak kendisinden börek satın alan 4 kişinin sahte 50 YTL vererek bir otomobille kaçtığını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, kısa süreli kovalamacanın ardından otomobili Selamet Mahallesi'nde durdurdu. Otomobildeki Bayram E, Erdal Y, Mevlüt A. ve amcasının oğlu Serkan A. gözaltına alınırken, bu kişilerin yapılan üst aramasında 45 adet sahte 50 YTL, 4 adet sahte 100 YTL'lik banknotlar ele geçirildi. 

Zanlılardan Erdal Y.'nin evinde yapılan aramada ise bir yerel gazeteye ait olduğu bildirilen sahte "polis muhabiri'' tanıtım kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi sorgulamalarının ardından ''sahte para bulundurmak, piyasaya sürmek, sahte belge düzenlemek" suçlarından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 17:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?