1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da şampiyona heyecanı

Türkiye'de ilk kez yapılacak olan 22. Dünya Dağ Koşusu, 7-11 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı şampiyona, 7-11 tarihleri arasında çeşitli faaliyetler ile gerçekleştirilecek. 8 Eylül'de Dünya Dağ Krosu Federasyonu'nun genel kurulunun da gerçekleştirileceği etkinlikler, 9 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan açılış seronomisi ve kortejinin ardından, 10 Eylül Pazar günü start alacak yarışlarla devam edecek. Genç erkekler, genç bayanlar, büyük erkekler, büyük bayanlar olmak üzere 4 kategoride sporcuların mücadele edeceği şampiyonada, 25 yabancı veteran atletin de katılacağı bir açık yarış da düzenlenecek. 33 ülkeden 463 sporcunun akredite olduğu şampiyona, dünyaca ünlü spor kanalı Eurosport'tan da yayınlanacak. 12 kilometrelik büyük erkeklerin koşacağı etap, teleferikten başlarken, Sarılalan'da son bulacak. Büyük bayanlar ve genç erkekler 8.5 kilometrelik etapta Zeyniler Bölgesi'nden başlarken, Sarıalan'da mücadeleye son verecekler. 3.5 kilometrelik etapta yarışacak olan genç bayanlar ise Sarıalan'da son bulacak yarışa, Kadıyayla'dan başlayacak. 

Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen basın toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi şampiyona hakkında bilgi verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'nın son dönemlerde uluslararası organizasyonlara şahit olduğunu belirterek, yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. 22. Dağ Krosu Şampiyonası'nın Türkiye'de atletizm dalında yapılan ilk dünya şampiyonası olma özelliği taşıdığını ifade eden Şahin, "Bu tür organizasyonlar ülkeler ve şehirler açısından bulunmaz birer fırsattır. Çünkü her şampiyona, yapıldığı ülke ve şehri dünya gündemine taşıyor. Bu yarışın spor kanalı Eurosport'tanda yayınlanacak olması, tanıtım açısından geniş kitlelere ulaşılacağının göstergesidir. Takımlarımızdan başarı bekliyoruz. Ayrıca yapılacak olan açık yarışa kendisine güvenen tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum" dedi. 

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye'de ilk kez yapılacak olan şampiyonanın Bursa'ya getirilmesinde Başkan Şahin'in büyük gayretleri olduğunu vurgulayarak, teşekkür etti. Geçen yıl Yeni Zelanda'da yapılan şampiyonada Türk takımlarının genç erkeklerde takım halinde dünya şampiyonu, genç bayanlarda ise dünya 3.'sü olduklarını dile getiren Terzi, aynı başarıyı bu yıl Bursa'da da beklediklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 16:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?