2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da 'seçimkondu' alarmı

BURSA'DA 'SEÇİMKONDU' ALARMI

Bursa'nın en önemli meselelerinden biri olan kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda ilk kez bu dönem aktif rol oynayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan seçimler öncesi ilçe belediyeleri ve ilgili kurumların yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, ruhsatsız binalara göz açtırmamak için ortak mutabakat metni hazırladı.

Yaklaşan genel seçimlerin fırsat bilinerek kaçak binaların artabileceğini göz önüne alan Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve ilgili kurum yöneticileriyle bir araya gelerek, izlenecek yol haritasını belirledi. Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda, inşaatı yapan kişiden malzeme satan firmalara ve alt yapı hizmeti götüren belediye ve ilgili kurumlara kadar uygulanacak müeyyideler belirlendi. Buna göre, fotoğraflarla belgelenecek kaçak inşaat sahiplerinin kimlik bilgileri, çalışan işçilerin kimlik bilgileri ve aldıkları ücretler, inşaat malzemelerinin nereden temin edildiği, hazır beton firması hakkında bilgiler, elektrik, telefon, gaz, su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmeti verilip verilmediği kaçak yapı tespit tutanağına işlenecek.

İlçe belediyesi tarafından hazırlanan kaçak yapı zaptında bulunan bilgiler, alınacak encümen kararlarına da geçirilerek, gereğinin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı'na iletilecek. İlçe belediyelerince alınan encümen kararları ve eki işlem dosyaları gereği için, Cumhuriyet Savcılığı'na, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı'na, bilgi için elektrik, telefon, gaz, su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmeti vermiş olan kurum ve kuruluşlara gönderilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı, kendilerine dosya olarak gönderilecek kaçak inşaatla ilgili evrakları anında değerlendirecek ve arazide yapılacak tespitlere katılacak. Polis, SKG, maliye ve belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere tüm ekiplerin iletişim bilgileri diğer kurumlarla paylaşılacak. Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki ruhsat bilgileri hazır beton firmaları ile de paylaşılacak.

Gerek Bursa Valiliği ve gerekse Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan denetimlerde, işlem yapmamış belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar, kaçak inşaat ile mücadele etmemiş ve Türk Ceza Kanunun 184. maddesi gereği imar kirliliğine sebep olma suçu işlemiş sayılacak. Hazır beton satan firmalar, malzeme talebinde bulunanlardan inşat ruhsatları olup olmadığını teyiden gerekli belgelerin ibrazını isteyecek. Ruhsatsız yapılar için gelen talepler geri çevirecek. Aksi halde bu firmalar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 184 maddesi gereği işlem yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

BURSA'DA 'SEÇİMKONDU' ALARMI
BURSA'DA 'SEÇİMKONDU' ALARMI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 12:14:01
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 13:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?