4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'da sigara avı başladı

Kapalı mekanlarda sigara içme yasağının uygulamaya konulmasının ardından Bursa'da oluşturulan ekipler işletme ve kahvehaneleri dolaşarak, incelemelerde bulundu.

Ekipler işletme sahiplerine kanun ve cezalar hakkında bilgi verirken, bazı vatandaşlar altyapı hazırlamadan yürürlüğü giren yasaya tepki gösterdi.
Bursa'da kapalı mekanlarda sigara içme yasağının yürürlüğe girmesiyle birlikte oluşturulan ekipler iş başı yaptı. Şehir merkezi ve çeşitli mahallelerde işletme ve kahvehanelerde denetimlere başlayan ekipler, işyeri sahiplerine kanun ve cezalar hakkında detaylı bilgi verdi. Özellikle uyarı levhaları üzerinde duran ekipler, temin etmeyenleri uyardı.

Denetimlerin aralıksız şekilde süreceğini ifade eden Ekip Sorumlusu Hasan Körpe, "İlimizde oluşturulan 10 ekiple beraber kapalı mekanlarda denetimlere başladık. Denetimler sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Vatandaşlarımız son derece bilinçli şekilde hareket ederek önlemini almış. Eğitim ve ceza amaçlı denetimler devam edecek. Standart olmayan levhalar asmışlar.

Kendilerini uygun olan levhaları temin etmeleri yönünde uyardık. Vatandaşlarımız yasalara aykırı hareket edenleri ihbar etmek için 155 ve Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 444 4 112 nolu telefondan birimimize ulaşabilirler. Bu ihbarlar kayıt altına alınarak, gereken yapılacak" dedi.
Kanunun yürürlüğe girmesi vatandaşları da ikiye böldü. Kimileri uygulamayı yerinde bulurken, kimileri ise alt yapısı hazırlanmadan yürürlüğe giren kanunun yerinde olmadığını yönünden görüşlerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?