4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'da şiir rüzgarı esti

ŞAİR ŞEHRİ BURSA'DA ŞİİR RÜZGARI ESTİ

Edebiyat ve düşünce alanında yetiştirdiği ünlü isimlerden dolayı 'şair şehri' olarak bilinen Bursa'da, bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen Edebiyat Günleri'ndeki şiir dinletisi dinleyenleri büyüledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Modern Türk Şiiri' temasıyla düzenlenen Edebiyat Günleri'ndeki etkinlikler edebiyata olan hasreti dindirdi. Tayyare Kültür Merkezi'ndeki toplam 5 oturumla gerçekleşen sempozyuma 30'a yakın uzman konuşmacı katıldı. Modern Türk Edebiyatı hakkında konuşan yazarlar, modern zamanın problemleri ile modern şiirin günümüzde ki yeri ve önemini tartıştı.

Modern Türk şiirinin temel zenginliklerinin ve günümüzdeki öneminin anlatıldığı ilk oturumda yazar M. Ragıp Karcı, modern Türk edebiyatındaki 'aşk'ın önemine değindi. Karcı, ayrıca modern Türk şairlerinin geçmişten günümüze bıraktıkları mirasa günümüz şairlerinin sahip çıkması gerektiğini ve aşkın uzaklaştığı yerde şiirinde uzaklaşacağını dile getirdi.

Modernizm ve post-modernizm akımlarının Türk şiirine olan yansımalarından bahsedilen oturumda ise yazar Ömer Erdem, Türk şiirinin ne kadar modern olduğuyla ilgili eleştirel bir yaklaşım sunarak, durumun sebeplerini anlattı. Oturumdaki konuşmacılar şiirsel söylemde günümüzde hala cinsiyet sorunlarının olduğu, bunun asıl sebebinin geçmişte yıllar boyunca ezilen kadının bu konuda aktif olmayışının sebepleri arasında sayılabileceği üzerinde durdu. Oturumdaki konuşmacılar günümüzde yazılan eserin içeriğinin değil yazarın isminin ön plana çıktığı, bunun Türk edebiyatı için zarar verici bir durum olduğu belirtildi.

"BURSALI ŞİİR USTALARINA ÖDÜL"

Edebiyat Günleri programı kapsamında gerçekleştirilen şiir dinletisi, dinleyenleri büyülendi. Dinletide edebiyat alanına yapmış oldukları katkılardan dolayı Bursalı şairler Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz'e plaket verildi. Bursa'da yaşamış Şair Ahmet Paşa Onur Ödülü'ne layık görülen İhsan Deniz, programı düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Ayrıca Bursa'da yaşamış şair ustası Lami'i Çelebi Onur Ödülü'ne hak kazanan Metin Önal Mengüşoğlu, sanat ve sanatçı kenti olan Bursa'da böyle programlar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek bu tür programların devamını diledi.

ŞAİR ŞEHRİ BURSA'DA ŞİİR RÜZGARI ESTİ
ŞAİR ŞEHRİ BURSA'DA ŞİİR RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 15:13:03
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 15:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?