3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'da tiyatro festivali çoşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Kent Müzesi ve Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan törenlerle başladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen festival, Kent Müzesi Anfisi'nde Ankara Deneme Sahnesi tarafından sahnelenen "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyunla başladı.

Bursalılar'ın ve festivale katılan konukların ilgiyle izlediği oyunun ardından davetliler, Kent Müzesi'nde gerçekleştirilen kokteyle katıldı.


12. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali nedeniyle Kent Müzesi'nin ardından Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören de Bursalılar'dan büyük ilgi gördü. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'nın canlı ve dinamik bir sosyal yapısının olduğuna dikkat çekti. Başkan Şahin, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği insanımızın kültürel gelişimini çok önemsiyoruz. Çalışmalarımızla Bursa'nın sosyal ve kültürel yaşamının canlılığını koruyoruz. Şu anda kültür ve sanat alanlarında Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahibiz. Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, kentimizdeki kültürel hareketliliğin en özgün projesi olarak 12 yıldır devam etmektedir" dedi.


ASSITEJ Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Schneider ise, yaptığı konuşmada, Bursa'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Schneider, "Bursa, çok uluslararası üne sahip bir kent. Dünyanın pek çok ülkesinden kardeş şehirleri var. Kültür kenti Bursa'da olmak bizleri çok sevindiriyor" diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e 'Çocuklar İçin Tiyatro' adlı bir kitap armağan eden Schneider, Başkan Şahin'i festivali gerçekleştirmelerinden dolayı tebrik etti.


Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise festivalin ilk gününde izleyicilere Dede Korkut'un 'Deli Dumrul' adlı masalından uyarlanan 'Deli Dumrul' adlı oyunu sahneledi. Altuğ Görgü tarafından sahneye uyarlanan, ilk gösterimi Kıbrıs'ta yapılan ve Bursa premiyeri festivalde gerçekleştirilen oyunu beğeniyle izleyen tiyatroseverler, oyuncuyarı alkış yağmuruna tuttu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 01:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?