1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da Türk-Kore dostluğu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 12-15 yaş arası tatil imkanı olmayan gençlere hem güzel bir tatil yaşatma hem de kentlilik bilinci kazandırma amacıyla bu yıl 6.'sını düzenlediği Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın 2. dönemi Güney Koreli dansçıların muhteşem gösterisiyle açıldı. Koreli konuklar kamp ateşini yakarken, Bursalı gençler ise Türkiye ve Kore bayraklarını birlikte dalgalandırdı. 

Türkiye'nin en büyük kamp alanı olan Ürünlü'deki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın 2. döneminin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, kampın en önemli amacının gençlerin tatil yapmasının yanı sıra sevgiyi, barışı, dostluğu da en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamak ve kentlilik bilinci kazandırmak olduğunu söyledi. Ekmekçi, bu yıl kamp için 8 bin öğrenci başvurduğunu ancak bin 600 öğrencinin yararlanabileceğini bildirdi. 

'Bursalıyım' şarkılarıyla coşan, Bursaspor marşıyla Ürünlü'yü inleten gençler, gecenin sürprizinde ise Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için Bursa'da bulunan Güney Koreli dansçıların gösterileriyle unutulmaz bir gece yaşadı. Gençler, kendilerine özgü makyaj, kıyafet ve gösterileriyle dikkat çeken Koreli dansçıların davulla yaptıkları şovu ayakta alkışladı. Koreli dansçılarla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışırken, yabancı konuklar gördükleri ilgi karşısında şaşkına döndü. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla Türkiye'ye olan sevgileri yüzlerinden okunan Koreli dansçılardan Mulilia Jung, "Ülkemizin bağımsızlık kazanmasında Türk askeri canı pahasına mücadele verdi. Her Koreli'nin kalbinde Türkiye aşkı vardır. Biz Türkiye'yi ikinci vatanımız olarak görüyor ve sizi çok seviyoruz. Gördüğümüz ilgi sizin de bizi sevdiğinizi gösteriyor" dedi. Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın ikinci dönem atışı Ekmekçi, Subaşı ve Koreli dansçıların kafile başkanıyla çalıştırıcıları tarafından yakıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 10:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?