2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da türkü şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan etkinliklerinde sahne alan TRT ses sanatçısı Ümit Tokcan, Muğla'dan Ordu'ya kadar birçok yöreye ait ezgileri seslendirdiği konserinde dinleyenlere türkü şöleni yaşattı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmet Özhan'ın konseri ile başlayan Temaşa-i Ramazan etkinlikleri, 27 gündür farklı mekanlarda, farklı etkinliklerle Bursalılara nostaljik bir Ramazan yaşatmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Orhangazi Parkı'nda 'Memleket havaları' konserinde sahne alan TRT ses sanatçısı Ümit Tokcan, Muğla'dan Ordu'ya kadar birçok yöneye ait türküleri seslendirdi. 

Ses sahası ve renginin yanı sıra kıvrak hançeresi ile Orta Anadolu'nun 'Bozlak' türküsünü vatandaşlarla birlikte seslendiren Tokcan, 1,5 saatlik konserinde birçok yöreye ait ezgileri ustaca yorumladı. Kendisinin derlediği 'Hekimoğlu derler benim aslıma'nın yanı sıra Türk Halk Müziği repertuarına kazandırdığı 'Oy bir sigara ver bana' ve 'Yayladan mı geliyon?' türkülerini büyük bir ustalıkla seslendiren Tokcan'ı konser sonunda vatandaşlar tempolu alkışlarıyla ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 23:44:11
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 02:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?