2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bursa'da Zafer Bayramı coşkusu

Bursa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.


Bursa'daki ilk tören Vali Nihat Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Caddesi'ndeki kutlamalar, Canpolat, Bozkurt ve Şahin'in tören arabasıyla halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.

Işıklar Askeri Lisesi komutanlarından Topçu Yarbay Erdem Zeki Kaleli, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaz temellerinin atıldığını söyledi. Atılan bu temellerle yüksek bağımsızlık mücadelesini gerçekleştiren Türk halkının dünyaya örnek olduğunu belirten Kaleli, "Türk milletinin şanlı tarihine 30 Ağustos 1922 tarihinde parlak bir zafer eklenmiştir. Büyük Taarruz planı, tarihin en cüretkar planıdır ve kesin sonucu kısa sürede ulaşılmıştır. Türkiye'yi parçalamak isteyen, laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet yapısını bozmak isteyenler, şunu iyi bilsinler ki, kahraman Türk ordusu, canını seve seve vermeye hazırdır" dedi.


Cumhuriyet Meydanı "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" şarkısıyla inledi. Törende en büyük alkışı ise her zaman olduğu gibi Mehmetçik aldı. Renkli sis bulutu arasında görkemli bir şekilde tören alanına yürüyen Mehmetçik'in geçişi sırasında kutlamalardaki heyecan doruğa tırmandı. Askeri birliklerin geçişinin ardından sırtlarında sembolik top mermisi taşıyan Muharip Gaziler Derneği üyesi kadınlar meydana girdi.


Kutlamalar akşam Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın Kültürpark'ta, mehter takımının ve kılıç kalkan ekibinin de Orhangazi Parkı'nda vereceği konserle devam edecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?