3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursa'daki operasyonda 13 tutuklama

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen ve ‘Poyraz- 05’ adı verilen operasyonda Bursa ve çevre illerde tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 26 kişiden 13’ü tutuklandı.

Bir ihbar üzerine 6 ay önce harekete geçen jandarma ekipleri, Bursa’nın İznik ve Orhangazi ilçelerinde izinsiz kazı yaptıkları ve kazıda elde ettikleri eserlerin ticaretini yaptıkları öne sürülen bazı kişileri takibe aldı. Aylar süren takip sonucunda eldeki verileri değerlendiren ekipler, Bursa’nın merkez Yıldırım ve Osmangazi, İznik, Orhangazi, Yıldırım, Gemlik, Yenişehir ve İnegöl ilçeleri ile Kütahya, Sakarya, İstanbul ve Kocaeli’de belirlenen 29 ayrı noktaya baskınlar düzenledi. Operasyonlarda çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, kazıda kullanılan malzemelerle, ruhsatsız tabanca ve tüfek ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 26 zanlıdan 8’i Orhangazi, 18’i de İznik İlçe Jandarma komutanlıklarındaki sorgularının ardından ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı ile kazı yapmak ve 6136 Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ suçlarından dün akşam saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

Orhangazi’de nöbetçi mahkemede ifade veren sanıklardan Murat Küçük (37), Muzaffer Dönmez (52), Metin Yıldıran (44), Arif Yılmaz (44), Mithat Bulut (37), Ekrem Gezer (54), Erdoğan Kırancı (39) ve Zeynel Çimen (34) tutuklandı. İznik’te adliyeye sevkedilen sanıklardan da Ali Osman Salim, Zekeriya Tatlı, Alaattin Acar, Şenel Akcan ve İsmail Hakan Türkan tutuklanırken, 13 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan sanıklar arasında yer alan Metin Yıldıran’ın, MHP Orhangazi İlçe Başkanı, Alaattin Acar’ın ise Orhangazi’ye bağlı Bakırköy Muhtarı olduğu belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 14:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?