6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'dan Bayburt'a kardeşlik köprüsü

BURSA'DAN BAYBURT'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi kardeş şehirlerine Bayburt'u da ekledi. İki şehir arasındaki bağları güçlendiren kardeşlik protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binasında gerçekleştirilen imza törenine Bayburt Belediyesi Özel Kalem Müdürü Burak Görgülü ile Bayburt'un ilçelerinden Akşar Belediye Başkanı Salih Aydoğdu, Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Timur, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Erarslan ve Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen de katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da Bayburt'un merkez nüfusu kadar Bayburtlu'nun yaşadığını belirtti. Altepe, "Bursa'da gece gündüz demeden koşturuyoruz. Anadolu'da da büyük işler yapmak önemli. İlişkilerimizin daha yakın olması gerekiyor" dedi.

Bayburt'un Bursa'nın kardeşi olduğunu imzalarla pekiştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Anadolu ile bütünleşmek için kardeşlik protokollerine Bayburt'u da ekledik. Hedefimiz, özellikle Anadolu'dan Bursa'ya göç veren Bayburt'un gelişmesi, kalkınması, belediyecilik ve şehircilik anlamında ortak çalışmaların yapılması. Bayburt'un göç veren değil, göç alan bir kent haline gelmesi için birikimlerimizi Bayburt ile paylaşacağız. Bursa ile Bayburt arasındaki köprüleri daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat da Bursa ile kardeşlik ve dostluk için imza atmanın sevincini yaşadıklarını anlattı. Bursa'nın belediyecilik tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyleyen Polat, "Bursa ile kardeş şehir olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bayburt'ta Çoruh nehri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çoruh'u Bayburt'a kazandırmanın yolunu arıyoruz. Bu faaliyetlerimizi görmeniz ve birlikte yapabileceğimiz çalışmaları tespit etmek için sizleri Bayburt'a bekliyoruz. Bizi de kardeşleriniz arasına aldığınız için teşekkür ederiz" dedi.

BURSA'DAN BAYBURT'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
BURSA'DAN BAYBURT'A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 14:17:05
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 17:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?