6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bursa'dan Bosna’ya destek

BURSA'DAN BOSNA’YA DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Saraybosna Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbajric ve Parlamento Başkanı Rızah Avdiç’i kabulünde, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin dünyaya örnek olacağını söyledi.

Saraybosna Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbajric ve Parlamento Başkanı Rızah Avdiç, beraberlerindeki heyetle Başkan Altepe’yi Heykel’deki tarihi belediye binasında ziyaret etti. Son yıllarda özellikle Bursa’nın Balkanlar’a gösterdiği yakınlıktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Hacıbajric, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursalı bir işadamı tarafından Saraybosna’da yapılacak olan Bakırbaba Camii ile ilgili bakanlığın onayının alındığını söyledi.

Hacıbajric, tarihi camiyi Kurban Bayramı’nda ibadete açmayı planladıklarının altını çizdi. Bursaspor’un başarısını da yakından takip ettiklerini dile getiren Hacıbajric, “Bosna’da Bursaspor’a karşı çok büyük bir sempati var. Şampiyon olduğunuzda Starigrad’ta da büyük kutlamalar yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Balkan ülkeleri ile ilişkileri değerlendirip, geçmişten günümüze uzanan kardeşlik örneğinin dünyaya örnek olacağını vurguladı. Balkan ülkeleri ile olan dayanışmanın bundan sonra da süreceğini ifade eden Başkan Altepe, “Balkanlar'da Bursa’nın her köşesinden bir ize rastlamak mümkün. Bu açıdan oradaki Osmanlı eserlerine de büyük önem veriyoruz. Bakırbaba Camii bizim için önemli. Açılışa sadece Bursa’dan değil diğer şehirlerden de gelmek isteyen çok sayıda vatandaşımız var. Herkes kardeş ülkemiz Bosna’yı çok merak ediyor” diye konuştu.

Altepe, kendisine Saraybosna’da bulunan Gazi Hüsrev Camii’nin tablosunu veren Hacıbajric’e fincan takımı hediye etti.

BURSA'DAN BOSNA’YA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 14:27:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 22:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?