4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursa'dan Kıbrıs'a köprü

Bursa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan 12 okul arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğiticilerin Eğitimi Projesi (EĞİTEP) çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen okul idarecilerinin programı sona erdi.

Mesleki eğitime bağlı 12 okul ile Bursa’da bulunan meslek liseleri arasında kardeş okul protokolü imzalandı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hedeflerinin daha mutlu bir gelecek için eğitimli ve kültürlü nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, "Biz iki devletiz ama bir milletiz. Eğitim faaliyetlerini birlikte yürütmeliyiz. Bursa'da mesleki eğitime çok önem veriyoruz ve yüzde 60 oranlarına çıkarmak istiyoruz. imzalanacak protokol ile iki ülke arasındaki eğitim faaliyetlerinde diyalogların artacağını umuyurom" dedi.
K.K.T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Daire Müdürü Taner Akcan ise Bursa'da bir hafta boyunca süren eğitimler sırasında çok iyi ağırlandıklarını kaydederek, "Bu yapacağımız protokol çok önemli. Bursa'nın mesleki eğitimlerde gelişmiş olması bizi çok heyecanlandırdı. Bizler tarihsel bağları olan milletiz. Bu iş birliğiyle diyaloglarımızın daha da artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa ve K.K.T.C.'deki 12 okul arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 18:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?