4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursagaz'dan alternatif çalışmalar

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Bursagaz Yönetim Kurulu üyeleri, kış aylarında gaz sıkıntısı yaşanmaması için alternatif çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bursagaz Yönetim Kurulu üyesi ve EWE AG Türkiye Sorumlusu Heiko Harms, DTC CEO Bülent Uzuner, Bursagaz Genel Müdürü Hasan Erbil Doyuran ve Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sami Acar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar'ı ziyaret etti. Bursagaz'ın özelleştirilişinin 5. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Bursagaz Genel Müdürü Hasan Erbil Doyuran, ziyarette firmanın Bursa'daki faaliyetlerini anlattı. Bursa'da 5 yılda 400 bin üzerinde vatandaşın sayaç sahibi olduğunu anlatan Doyuran, "Bursagaz'ın bundan sonraki dönemde yaklaşık 20 - 30 bin kişiye daha ulaşmasını hedefliyoruz. Gazı kullananlardan daha fazla sayıda abonemiz var. Tüm abonelerimize ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Vatandaşların bilinçsiz tutumundan yakınan Doyuran, "Vatandaşlar, yaşamlarını ve tehlikeleri önemsemiyor. Bursagaz tarafından iki ayda bir vatandaşların bilgilendirilmesi adına faturalarla birlikte emniyetli gaz kullanımı hakkında dökümanlar gönderiliyor. Vatandaşların yaşamları için bu uyarılarımızı dikkate alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Rahat bir kış atlatıldığını kaydeden Doyuran, bundan sonra da çalışmalarına yeni projelerle devam edeceklerini bildirdi. Gürsu'da bulunan tek giriş hattına yedekleyici bir istasyonu Nilüfer'de yaptıklarını anlatan Doyuran, istasyonun ağustos sonunda tamamlanıp eylül ayında faaliyete geçebileceğini müjdeledi.

Ayrıca uzaktan kontrol sistemi (SCADA) ve coğrafi algı sistemi (GIS) ile ilgili kontratı kısa süre sonra imzalayacaklarını belirten Doyuran, Hasanağa - Çalı ile Yunuseli-Nilüfer arasında olduğu gibi çeşitli yerlerde çift yönlü oluşturulacak ring hattı ile gaz sıkıntısının önleneceğini kaydetti. EWE AG Türkiye Sorumlusu Heiko Harms ise Bursagaz'ın faaliyetlerinden memnun olduklarını ifade ettiği açıklamasında, halkın bilinçlendirilmesinin önemine değindi. Harms, Bursagaz'ın yeni yönetimine çok güvendiğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar da Osmangazi Belediyesi'nde görev yaptıkları dönemde Bursagaz ile olumlu çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Bursa'nın ve Bursa halkına yarar sağlayacak, halkın memnuniyetini odaklayan çalışmalarda Bursagaz'ın projelerine destek veririz" diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?