4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursagaz'dan hediyeli kampanya

Bursagaz, doğalgazı yaygınlaştırmak için 13 Temmuz ve 12 Ekim 2009 tarihleri arasında hediyeli dönüşüm kampanyası düzenleyecek.

Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında kampanya hakkında bilgi veren Bursagaz Genel Müdürü Hasan Erbil Doyuran, abone olan müşterilere çekilişle sürpriz hediyeler verileceğini söyledi.

13 Temmuz 2009 ile 12 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek olan dönüşüm kampanyasında, temmuz ayında çekilişle 10 çifte Antalya Side Kaya Otel'de 6 gece 7 gün her şey dahil tatil, ağustos ayında 10 kişiye 82 ekran Arçelik LCD TV ve eylül ayında ise 10 kişiye biner metreküp bedava doğalgaz verileceğini söyleyen Doyuran, kampanya boyunca abone ve gaz kullanıcısı olanlara abonelik bedeline 6 taksit, güvence bedeline ise 3 taksit imkanı sunulacağını kaydetti.

Türkiye'de sanayide ve konutlarda en ucuz tüketilen enerjinin doğalgaz olduğunu ifade eden Doyuran, doğalgazın en ekonomik yakıt olma özelliğini koruduğunu dile getirdi. Isınma, mutfak ve sıcak su tüketiminde doğalgazın seçen vatandaşların yıllık bin 42 TL ödediğini söyleyen Doyuran, "Isınmada kömürü, mutfak ve sıcak su tüketiminde ise tüpü tercih edenler yıllık 2 bin 114 TL ödüyor. Doğalgaz, ekonomik olmasının yanında çevreci bir yakıt. Gelecek nesillere temiz bir hava ve yeşil bir doğa bırakmak her Türk vatandaşının sosyal sorumluluğudur" dedi.

"KRİZ ÖNCESİNE YAKLAŞTIK"
Ekonomik krizle beraber her sektörde olduğu gibi Bursagaz'da da ciddi kayıplar yaşandığını belirten Doyuran, kasım ve aralık ayında Bursa'daki doğalgaz tüketiminin yüzde 20 azaldığını ifade etti. Haziran ayı itibariyle doğalgaz tüketiminin ekonomik kriz öncesine yaklaştığını belirten Doyuran, "Mayıs itibariyle hareketlenmeler başladı. Bütçe rakamlarımız kriz öncesine dönüyor. Kriz zamanında vatandaşlar, konutlarda tasarrufa gitti. İşletmeler doğalgaz kullanımını azalttı. Eylülde başlayan kriz sebebiyle 2008 hedeflerimizde yüzde 15 gibi bir azalma oldu. Şu an ekonomik krizin olumsuz havası iyice gitti" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?