1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'lı bilgisayar mühendisi şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı'na düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Bursalı bilgisayar mühendisi Asteğmen Burak Okay'ın tatilde olan ailesi, acı haberi vermek için evlerine hırsız girdiği söylenerek memleketlerine çağrıldı. 

Sabah erken saatlerde Bursa'nın İhsaniye Mahallesi'ndeki Okan ailesinin evine gelen askeri yetkililer, sitenin kapıcısından ailenin Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk'ta tatilde olduklarını öğrendi. Coşkunöz Holding'e bağlı Beta şirketinde müdür olarak çalışan baba Sezai Okay'a cep telefonundan ulaşan askeri yetkililer, acı haberi telefonda veremedikleri için aileyi evlerine hırsız girdiğini söyleyerek Bursa'ya davet etti. Evin tek oğlu olan ve bir kız kardeşi bulunan 25 yaşındaki Burak Okay'ın Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra bir süre Coşkunöz Holding'te çalışarak askere gittiği öğrenildi. 

Nişanlı olduğu öğrenilen Burak Okay'ın şehadet haberi, Bursa'daki nişanlısına da, ailesinin haberi olmadan ulaştırılmadı. Edremit'ten dönmeleri beklenen Okay ailesine haber, askeri yetkililer tarafından bildirilecek. Burak Okay'ın annesi Neriman Okay'ın da Grup Dershaneleri'nde yönetici olduğu öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 16:41:17
Güncelleme :2 Eylül 2006 Cumartesi 16:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?