3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursalı dağcılar Kaçkar'a tırmanacak

Yıldırım Belediyespor Dağcılık Kulübü'nde faaliyet gösteren 6 kişilik bir grup, Rize'deki Kaçkar Dağı'na tırmanmak üzere uğurlandı. Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Yıldırım'ın uğurladığı sporcular, 3 bin 711 metrelik dağa tırmanacak.

Belediye binasındaki uğurlama töreninin ardından, geçen yıl İran'da Demavend Dağı'na tırmanan 6 kişilik grup Kaçkar Dağı'na tırmanmak için Rize'ye gitti. Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Yıldırım, "Dağcılık dalında Bursa'da tek olan biziz. Bu sporun üstüne titriyoruz. Yıldırım Belediyespor, Bursa'da çok iyi işlere imza atıyor. Başkanımız Özgen Keskin'in katkılarıyla da daha fazla ve daha güzel işlere imza atacaklarına inanıyoruz. Arkadaşlarımız çok başarılılar. Geçen sene İran'da Demavend Dağı'na tırmandılar. Şimdi de Türkiye'nin en yüksek dağlarından biri olan Rize'deki Kaçkar Dağı'na tırmanacaklar. 5 erkek ve 1 bayandan oluşan 6 kişilik grup 1 haftada zirveye tırmanacak. Kendilerine başarılar diliyoruz. Hayırlı tırmanışlar ve sağ salim dönmelerini temenni ediyoruz" dedi.

Yıldırım Belediyespor'da faaliyet gösteren dağcılık kulübünün sorumlusu Nazif Makas da, "Geçen sene İran'da 5 bin 671 metrelik Demavend Dağı'na tırmandık. Şimdi ise Rize'de bulunan 3 bin 711 metrelik Kaçkar Dağı'na tırmanmak üzere buradan hareket edeceğiz. Ben, arkadaşlarım adına başta belediye başkanımız olmak üzere, bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dağcılara Türk bayrağı ile Yıldırım Belediyesi'nin bayrağını veren Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Yıldırım ve beraberindeki ekip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dağcıların 2 Ağustos'ta tırmanışa başlayacakları ve 8 Ağustos'ta dönecekleri öğrenildi. Tırmanışa, grup lideri Nazif Makas, Serdar Yıldırım, Ziya Gökgöz, İlhan Sancaklı, Hikmet Rodoplu ve Canan Akgündüz katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?