3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursalı firmalar marka rekortmeni

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın belirlediği 250 büyük şirketin toplam 2 bin 257 marka başvurusunun olduğu ortaya çıktı. 

Sıralamaya giren şirketlerin 135'inin 1 ila 10 arasında marka başvurusunda bulunduğu belirtilirken, analiz Bursa'da sınai mülkiyet bilincinin güçlendiğini ve firmaların markalaşmaya büyük önem verdiğini ortaya koyuyor. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından belirlenen, Bursa'nın 250 büyük şirketinin marka sahipliğine büyük önem verdiği ortaya çıktı. BTSO, Bursa'nın 250 büyük şirketini, Bursa ekonomisine katkı yapan firmalar arasından, son 10 yılı değerlendirerek belirledi. Yapılan bir analize göre 250 büyük şirket toplam 2 bin 257 marka başvurusunda bulunmuş. Bu şirketlerden 181'i marka sahibi. 135 şirket,1 ila 10 arasında başvuruda bulunmuş. 10 ila 50 arasında marka başvurusunda bulunan firmaların sayısı ise 36'yı buluyor. 

Erbak Uludağ Gazoz Fabrikası 160 marka başvurusuyla birinci sırada yer alırken, Tofaş 109 başvuruyla ikinci sırada, Uludağ Maden Suları 86 başvuru ile üçüncü sırada yer aldı. Listede marka tescili bulunan 181 firmanın 134'üne hizmet verdiklerine, bu şirketlerin de toplam başvuruların yüzde 70'ini oluşturan bin 570 adet başvuru gerçekleştirdiğine dikkat çeken Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, şunları söyledi:
"Bursa'da yaptığımız değerlendirmeler ışığında, 1983 yılından bu yana ülkemizde marka, tasarım ve patent bilincinin güçlenmesi için sürdürdüğümüz çalışmaların sonuçlarını almaya başladığımızı düşünüyorum. Listedeki şirketlerin büyük bölümüne hizmet vermekle, Bursa'da sınai mülkiyet bilincinin güçlenmesinde önemli bir rol üstleniyoruz. Bursa'da markalaşmaya verilen önem bizi mutlu ediyor. Bu bilincin yaygınlaşmasının, ülke ekonomisinin güçlenmesi için gerekli olduğuna inanıyoruz. Marka tescili sadece yurtiçinde değil, uluslararası alanda da büyük önem taşıyor. Kuruluşların rekabetçiliklerini koruyabilmeleri ve güçlü bir ülke ekonomisi için, yurtdışında da marka tescillerinin yapılması, markalı ürün ihracatının artması gerekiyor. Gerek yurtiçi, gerekse uluslararası faaliyetlerinde kuruluşların marka tescili bilincinin güçlenmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 15:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?