4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bursalı fotoğrafçıdan Kosova'da sergi

Bursalı fotoğraf sanatçısı Murat Aydınlılar, birçoğu Rumeli'de çekilmiş fotoğraflarını Kosova'nın Prizren şehrinde sergiledi.

Prizren'de Türkiye Cumhuriyeti'nin restore ettirdiği tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nda sergi açan Murat Aydınlılar, çektiği fotoğrafların hikayesini de açılışa katılanlarla paylaştı. Sanatçıyı davet eden Prizren Filizler Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Ferhat Derviş, Prizren'in Bursa ile kardeş şehir gibi olduğuna, her iki şehirde evi bulunan çok sayıda aile bulunduğunu söyledi.

Sergi açılışında Ferda, Feray ve Fulin Derviş kardeşler de klasik müzik konseri verdi. Birçoğu tabiattaki insan portreleri ve manzaralarından oluşan fotoğraflara Prizren'deki Türklerin ilgisi büyük oldu. Prizren'deki Türk tarubunun komutanı Kurmay Yarbay Mehmet Nail Yiğit'in de katıldığı sergi açılışına, Kosova Orman ve Tarımcılık Bakan Yardımcısı Fikri Tamka, Kosova KDTP Milletvekili Müferra Şinik, Prizren Belediyesi Kültür Müdürü Adnan Yağcılar ile Türk dernekleri temsilcileri ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?