1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursalı garsondan insanlık örneği

Bursa'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk babası Bayram Balaban'ın (36) vasiyeti doğrultusunda bağışlanan organları, 6 kişiye hayat verecek.

Dört saat süren operasyonla alınan organlar, Ankara ve İstanbul'a gönderildi. Evinde banyosunda 12 gün önce düşerek Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Balaban, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bunun üzerine toplanan aile meclisi, Balaban'ın vasiyeti üzerine bütün organlarını bağışladıklarını bildirdi. 

Bu gelişmenin ardından başlatılan zaman yarışına Askeriye helikopterleri eşlik etti. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve İstanbul Florans Nightingale hastanelerinden ekipler bağışlanan organları almak için acil olarak Bursa Devlet Hastanesi'ne geldi. Ardından Bursa Cumhuriyet Savcısı Yücel Kılınç, hastanede otopsi yaparak Balaban'ın "Künt kafa travmasına bağlı solunum ve dolaşım yetmezliğinden" hayatını kaybettiği raporunu verdi. Bunun üzerine hastanede bulunan sağlık ekipleri, Balaban'ın organlarını çıkartıp, özel kutulara koyarak hastaneden ayrıldı. 

Organların bir an önce yetiştirilmesi için Bursa polisi ana caddeleri trafiğe kapatarak ambulansı en kısa sürede Bursa Atatürk Stadyumunda bulunan askeri helikoptere ulaşması sağladı. Ardından Balaban'ın kalbi, Bursa Atatürk Stadı'nda bekleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterle konularak Yenişehir Havaalanı'na buradan da hava ambulansı ile Ankara'ya gönderildi. Balaban'ın 2 böbrek, karaciğer ve akciğer ise havayoluyla İstanbul'a gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 10:08:21
Güncelleme :10 Ağustos 2006 Perşembe 11:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?