5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursalı işadamları gözünü F1'e dikti

Bursalı işadamları, gözünü Formula 1'e dikti. İşadamları, İstanbul’da 19-21 tarihleri arasında yapılacak olan Formula-1 yarışlarından Bursa’nın da pay alması için kolları sıvadı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Motor Sporları A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker, Bursa Ticaret Sanayi Odası’nda (BTSO) düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle kaplı bir ülkenin bu pazardan daha fazla pay alması gerekir. Türkiye’nin geleceği turizmle aydınlanır. Türkiye’nin 700 milyar dolarlık bir pazar olan turizmden aldığı pay yüzde 2’dir. Biz TOBB olarak İstanbul’da yapımı devam eden Formula-1 pistine ortak olacağız. Formula-1 gibi dünya üzerinde 2 milyar kişinin aynı anda izlediği dev bir organizasyonla Türkiye’yi dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Formula-1 sayesinde Türkiye’nin vizyonu gelişecek" dedi.

İstanbul’daki organizasyona 50-60 bin kişinin gelmesinin beklendiğini anlatan Parseker, "Bu rakam 70-80 bine bile çıkabilir. Sadece F1’e gelen turistlerin her birinin bin dolar harcayacağını düşünürsek, bu 60 milyon dolar yapar. Bunu Bursa’ya nasıl çekeriz diye düşünüyoruz. F1’in yapılacağı dönemde, İstanbul’daki tüm oteller şimdiden dolmuş durumda. Yarışları izlemek üzere yurtdışından gelecek konuklara Bursa otellerinde de konaklama hizmeti verilebilir. Çünkü Bursa, pistin yapıldığı bölgeye İstanbul’un birçok yerinden daha yakın. Bunun da Bursa’ya gelecekte büyük avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Turistleri Bursa’ya çekebilmek için üyelerimizden paket programlar hazırlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem de, F1’in hem turizm sektörü, hem de bölge için çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkati çekti. Türkiye’nin çok önemli bir misyonu, vizyonu olduğunu, ancak tanıtım eksikliği olduğunu kaydeden Erdem, bu organizasyon sayesinde Türkiye’nin önemli bir tanıtım imkanı yakalayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bunun gibi uluslararası organizasyon sayısının artması lazım. Bursa, İstanbul’a yakın olmasından yıllarca olumsuz etkilendi. Bundan sonra çok büyük bir avantaj yakalayacağına inanıyorum. TÜRSAB olarak Motor Sporları A.Ş. ile bilet anlaşması yaptık. F1 için Türkiye’ye gelecek turistleri Bursa’ya nasıl çekebiliriz diye sürekli toplantılar yapıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 19:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?