3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bursalı karateciler Türkiye şampiyonu

Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün karate branşında eğitim alan sporcuları, katıldıkları Karate Ümit Genç Türkiye Şampiyonası’ndan derece ile döndüler. 15-19 Ağustos tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilen şampiyona da Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü karatecileri, 47 şehirden yarışmaya katılan 550 sporcu arasında dereceyle ayrıldı. 4 gün süren müsabakalar sonucunda Ramazan Pakkan 70 kilogramda Türkiye birinciliğini elde ederken, Adil Alişiroğlu 65 kilogramda Türkiye ikincisi, Ümran Alözkan bayanlarda -57 kilogramda Türkiye ikincisi, Kübra Kaba ise 57 kilogramda Türkiye ikincisi oldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, Samsun’daki müsabakalardan dereceyle dönen sporcuları, altın ile ödüllendirdi. Büyükşehir Belediyespor’un, tüm branştaki sporcuların her müsabakada başarılarına yenilerini eklediğini ifade eden Subaşı, “Belediyespor da yeni bir branş olmasına rağmen karatede de önemli başarılara imza atıldı. Belediyespor karatecileri son olarak Samsun’daki şampiyona da Bursa’ya madalyalar ile döndüler. Biz de Belediyespor Kulübü olarak sporcularımızın başarısına manevi değeri büyük olan ödüllerimizle teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Mahmut Turunç da, müsabakalarda birincilik elde eden Ramazan Pakkan’ın, Milli Takım’a doğrudan girmeye hak kazandığını belirtti. Dereceye giren diğer sporcuların ise 2 Eylül’de İstanbul’da yapılacak milli takım kadro seçmelerine katılacaklarını kaydeden Turunç, seçmeleri kazanan sporcuların ise 20 Ekim’de yine İstanbul’da yapılacak Dünya Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 13:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?