5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bursalı kirli hava solumaya başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, şehirde son günlerde hava kirliliği yaşanması üzerine denetimlerini artırdı. Yetkililer, Sıcakığın 15 derecenin üzerine çıktığında soba ve kaloriferlerin yakılmamasını istedi.

Hava kirliliğiyle mücadele için gündüz yapılan denetimlerin yanı sıra gece baskınlarına da çıkan Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, dün akşam hava kirliliğinin yoğun olarak hissedildiği bölgelerdeki bazı apartman ve siteleri denetledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların soba ve kaloriferlerini usulüne göre yakmalarını, izin verilen yakıtları kullanmalarını, kömür ve fuel-oil alırken dikkatli davranmalarını istedi. Yetkililer, dış ortam sıcaklığı 15 derecenin üzerinde olduğunda, kalorifer ve sobaların yakılmamasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Bursa’da son günlerde olumsuz hava şartları yaşandığını söyleyen Çevre Yönetimi Şube Müdürü Atakan Ünsal, "Bunun sonucu olarak da gece ve gündüz arasında aşırı ısı farkı meydana gelmekte, dolayısıyla oluşan duman örtüsü dağılmamaktadır. Özellikle akşam saatlerinden itibaren havanın hızla soğumasıyla beraber, aynı saatlerde soba ve kaloriferin hızla yakıldığı, sabahları yoğun sis oluştuğu ve buna bağlı olarak belirli saatlerde hava kirliliğinde artış gözlenmektedir" dedi.

Daha temiz bir Bursa için bacalarında yoğun duman çıkan yerler ile kaçak yakıt satan ve kullananları görenlerin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masası’na ait "ALO 153"ü veya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün 0-224-241 72 00-01 nolu telefonlarını aramaları gerektiğini söyleyen Ünsal, yaptıkları incelemeler sonucu, doğalgaz kullanılan bölgelerde duman miktarının daha düşük olduğunu kaydetti.

Hava kirliliği ölçüm istasyonlarının şehrin dört ayrı yerinde (Heykel, Duaçınarı, Hamitler ve Demirtaş) faaliyet gösterdiğini söyleyen Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü Meteoroloji Mühendisi Fahrettin Çeviktaş da, denetimlerinin kış ayları boyunca devam edeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 17:10:01
Güncelleme :15 Ocak 2005 Cumartesi 17:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?